Doğu Karadeniz'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Doğu Karadeniz'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak uyarısının ardından Artvin’de etkili olan yağış, özellikle Arhavi ve Hopa ilçelerinde su baskınları ve heyelanlara yol açtı.

Doğu Karadeniz'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısının ardından Artvin’de öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağış, özellikle Arhavi ve Hopa ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle ilçelerde bazı noktalarda mazgalların taşmasıyla su taşkınları yaşandı. Kısa sürede göle dönen yollarda araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler, zor anlar yaşadı.

Belediye ekipleri, iş makineleriyle çalışma başlattı; su baskınlarına müdahale ederek mazgalları açıp, yollarda biriken suları tahliye etmeye çalıştı.

HOPA'DA HEYELAN OLAYI

Yağış nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda ulaşım aksarken, Hopa ilçesi Ortahopa Mahallesi'nde 120 hanelik bir sitenin arka yamacında heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçaları ile toprak yığını, sitenin alt kısmındaki otoparkta park halindeki 6 otomobil ve 1 motosiklete zarar verdi.

İlçede aralıklarla süren yağış nedeniyle Hopa Devlet Hastanesi de su baskınına maruz kaldı. Acil servis girişinde oluşan su baskınlarına hastane personeli müdahale ederek, suyu tahliye etmeye çalıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.