Diyarbakır’daki Türkçe düşmanlarına tutuklama kararı

Diyarbakır’daki Türkçe düşmanlarına tutuklama kararı

Diyarbakır sokaklarında Kürtçenin yaygın kullanılmasını isteyen ve hayatı boyunca Kürtçe dışında başka bir dilde konuşmayacağına dair yemin eden PCS Sözcüsü Ferid Azad, terör örgütü üyeliği suçundan tutuklandı.

Diyarbakır merkezli Bağımsız Gençlik Platformu (Platforma Ciwanên Serbixwe - PCS) sözcüsü Ferid Azad ve üye Behçet Çiftçi, terör örgütü üyeliği suçundan tutuklandı.

PCS kısaltmasıyla tanınan platform, iki gün önce sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Diyarbakır'daki merkez binalarına ve bazı üyelerinin evlerine sabah saat 05.00 sularında baskın düzenlendiğini duyurmuştu. Emniyet teşkilatının baskınlarında Ferid Azad ve üç üye gözaltına alınmıştı.

3.jpg

PKK İLE İLTİSAKLI OLUŞUM

PCS üyesi Abdurrahman Şerwani, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Ferid Azad ve Behçet Çiftçi'nin PKK üyeliği suçundan tutuklandığını bildirdi. Aynı operasyonda gözaltına alınan platform üyeleri Mehmet Yücel ve Ahmet Tepebaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şerwani, tutuklama kararını kabul etmediklerini belirterek, kendilerine haksızlık yapıldığını ve suçlamaların gerçeklikten uzak olduğunu ifade etti.

Ferid Azad, aralık ayında düzenledikleri Kürtçe yaşama yemininin sadece bir başlangıç olduğunu, bu eylemin yeni katılımcılarla devam edeceğini söylemişti.

Yemin töreni öncesi Türk polisi eylem hakkında bilgi almaya çalışırken, platform üyelerinin emniyet mensuplarının sorularına Kürtçe cevap vermeleri dikkat çekmişti.

4.jpg

PCS NEDİR?

Bağımsız Gençlik Platformu (PCS), Kürtçe kullanımını teşvik eden aktiviteleriyle tanınan bir oluşum. Diyarbakır merkezli platform üyeleri, geçtiğimiz yıl aralık ayında yaptıkları açıklamada, hayatları boyunca Kürtçe dışında başka bir dilde konuşmamaya yemin etmişlerdi.

PCS üyeleri, geçtiğimiz nisan ayında da Diyarbakır sokaklarında Kürtçenin yaygın kullanımını teşvik etmek amacıyla bir gösteri düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.