Diyarbakır’da kadın astsubaylar tarlada kadınlara haklarını anlattı

Diyarbakır’da kadın astsubaylar tarlada kadınlara haklarını anlattı

Narin cinayeti ve Rojin'in ölümüyle gündemde olan Diyarbakır'da kadın askerler, tarlada çalışan kadınların yanına gidip, cinsel saldırı ve zorla evlilik durumlarında ne yapmaları gerektiği konularını anlattı.

Narin cinayeti ve Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin bulunmasıyla gündemde olan Diyarbakır’da kadın astsubaylar sahaya inerek, tarlada çalışan kadınlara dikkat çeken konularda bilgi aktarımında bulundu. Kadın askerler Diyarbakırlı kadınlara cinsel saldırı ve zorla evlilik durumlarında ne yapmaları gerektiği konularını anlattı.

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Çocuk Kısım Amirliğinde görev yapan kadın astsubaylardan oluşan ekip, kadına şiddet, erken yaşta ve zorla evlilik ile cinsel saldırı konularında bilgi aktarımı için sahaya indi.

brosur.jpg

CİNSEL SALDIRI, ZORLA EVLİLİK...

Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu üzerindeki Pirinçlik mevkisinde pamuk tarlasında elle hasat yapan işçileri ziyaret eden kadın astsubaylar, kent genelinde zorla ve erken yaşta evliliklere karşı kız çocuklarının korunması, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitim, bilinçlendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

BROŞÜR DE DAĞITTILAR

Tarlada çalışanlara, erken yaşta ve zorla evliliğin neden olduğu sorunlar, özellikle kadınların ruhsal, bedensel ve fiziki gelişiminin sağlanmasının önemi, kadınlara şiddet veya cinsel saldırı gibi konularda bilgi veren ekip, işçilere broşür dağıttı.

kadin-brosur-diyarbakir-cinsel-saldiri-001.jpg

‘KADINA EL KALKMAZ’

Ekip, ayrıca hemcinslerine olası bir duruma karşı İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Kadın Destek Uygulamasını (KADES) anlattı. Erkeklerle de görüşen ekip, şiddete karşı "sıfır tolerans" ve "kadına el kalkmaz" sloganlarıyla kanun maddelerine dair bilgilendirmede bulundu.

“FAYDALI OLDU; HAKLARIMIZI ÖĞRENDİK”

Pamuk tarlasında ailesiyle çalışan 19 yaşındaki Ferda Karaca, kadın astsubayların çalıştıkları tarlaya kadar gelip haklarını anlattıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Kadın astsubaylarımız, kadına yönelik şiddetten bahsettiler. Biz de çevremizde maalesef görüyoruz. Bize haklarımızı nasıl koruyabileceğimizi anlattılar. KADES uygulamasıyla şiddet gören kadınlara nasıl yardım edebileceğimizi, onları nasıl koruyacağımızı öğrendik."

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.