Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, "Bölgemizdeki son gelişmeler nedeniyle, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızlı bir şekilde bozulması ihtimali mevcuttur. Vatandaşlarımızın elzem olmadığı sürece Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır" uyarısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızla kötüleşme ihtimali nedeniyle vatandaşlardan zaruri olmadıkça Lübnan'a seyahat etmemelerini ve halihazırda Lübnan'da bulunanların mümkünse ülkeden ayrılmalarını tavsiye etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son gelişmeler ışığında Lübnan'daki güvenlik durumunun hızla bozulabileceği belirtildi. Türk vatandaşlarının acil durumlar dışında Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları istendi.

Açıklamada, Lübnan'da bulunan vatandaşların tedbirli olmaları, zorunlu olmadıkça Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel bölgelerine gitmemeleri gerektiği vurgulandı. Elzem olmayanların ticari uçuşlar halen devam ederken Lübnan’dan ayrılmaları tavsiye edildi.

Vatandaşların, gelişmeleri Bakanlık ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarından takip etmeleri önerildi. Acil durumlar için elçiliğin telefon numaraları da paylaşıldı:

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği telefon numaraları:
+961 3 944 904 / +961 70 622 012

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.