Dışişleri Bakanı Fidan'dan kritik Mısır ziyareti

Dışişleri Bakanı Fidan'dan kritik Mısır ziyareti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir dönemi müjdeleyen ziyaret için yarın Kahire'ye gidiyor. Ziyarette, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir sayfa açılıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Bedr Abdulati'nin davetiyle 4-5 Ağustos tarihlerinde Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

ZİYARETİN GÜNDEMİ

Ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler masaya yatırılacak. Ayrıca bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması planlanıyor. Bakan Fidan'ın, Gazze sınırındaki El Ariş kentini ve Refah sınır kapısını da ziyaret etmesi öngörülüyor.

STRATEJİK İŞBİRLİĞİ HAZIRLIKLARI

Fidan ve Abdulati, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yakın zamanda gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde yapılması planlanan ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlıklarını ele alacak. Bu toplantıda imzalanması öngörülen 20'ye yakın anlaşmanın mevcut durumu değerlendirilecek.

EKONOMİK HEDEFLER

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi alanlarında uzun vadeli işbirliği imkanları da görüşmeler sırasında ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra 14 Şubat'ta Mısır'a yaptığı ziyaretin ardından, iki ülke ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmelerin devamı niteliğinde görülüyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.