Dışişleri Bakanı Fidan: PKK Irak'ın her yerini sarıyor

Dışişleri Bakanı Fidan: PKK Irak'ın her yerini sarıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Netanyahu'nun Filistin'deki ateşkesle uyuşmayan politik ajandasını eleştirirken, PKK'nın Irak için büyük bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sky News Arabia kanalına yaptığı açıklamalarda, dış politika gündemini değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

"Netanyahu’nun farklı bir ajandası var. Filistin'de ateşkes, Netanyahu’nun politik hedefleriyle uyuşmuyor" diyen Fidan, PKK terör örgütü hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

“(PKK/YPG) ile mücadele etmemiz, kontrol ettikleri petrol ve enerji kaynaklarını Suriye halkına geri kazandırmamız gerekiyor. PKK, Irak'ın her yerine kanser hücresi gibi yayılıyor. Bu durum, artık sadece bizim değil, Irak'ın da milli güvenlik sorunu haline geldi.”

Gazze meselesinde iki devletli çözümü desteklediklerini vurgulayan Fidan, "Bir anlaşmaya varılması durumunda, Türkiye olarak önerdiğimiz garantörlük mekanizmasının bir parçası olabiliriz" dedi.

Bakan Fidan, “Eğer iki devletli çözümü şimdi uygulamazsak, gelecekte dördüncü bir Gazze savaşı kaçınılmaz olacak. Sürekli savaşlarla uğraşmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.