Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketler mercek altında

Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketler mercek altında

Ticaret Bakanlığı, dijital yayın sektöründeki firmaların mevzuata uyumunu sağlamak ve tüketici memnuniyetini artırmak için yaptığı denetimlerde 24 milyon 192 bin lira idari para cezası kesti.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını korumak amacıyla internet servis sağlayıcıları ve dijital içerik platformları hakkında inceleme başlattı. Yapılan denetimlerde, bu şirketlerin tüketicilerden fiilen sunulmayan hizmetler için ücret talep ettiği, taahhüt süreleri içinde şartları değiştirdiği, vaat edilen hizmetleri sunmadığı, abonelik iptallerini zamanında gerçekleştirmediği ve kullanmadıkları hizmetler için fatura keserek tüketicilerden ücret talep ettiği gibi mevzuata aykırı uygulamalar tespit edildi. Bu nedenlerle, dijital platform ve internet servis sağlayıcılarına toplamda 24 milyon 192 bin lira idari para cezası kesildi.

857,1 MİLYON LİRA CEZA UYGULANDI

Ticaret Bakanlığı, dijital yayın sektöründeki firmaların mevzuata uyumunu sağlamak ve tüketici memnuniyetini artırmak için denetimlerini sürdürüyor. 2024 yılının ilk dokuz ayında, çeşitli nedenlerle toplam 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira ceza uygulandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.