Dijital Oyundan Profesyonelliğe Giden Yol - Will Still Tarih Yazıyor!

Dijital Oyundan Profesyonelliğe Giden Yol - Will Still Tarih Yazıyor!

Profesyonel teknik direktörlük deneyimi bulunmayan Will Still, Reims tarihinde rekor kırıyor.

Will Still, Reims’in başında tarih yazıyor. Ekim ayında Reims’in başına geçerek 17 maçta 9 galibiyet ve 8 beraberlik alan Still, rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi. Reims kulüp yönetimi, 1’inci liglerde teknik direktörlük deneyimi olmayan 30 yaşındaki genç teknik adamın sezon sonuna kadar takımda kalacağını duyurdu. Ayrıca Reims, UEFA Pro lisansı bulunmayan Still için maç başı 25 bin Euro ceza ödüyor.

Will Still reims maçında

NEREDEN NEREYE?

Football Manager oyunu oynayarak deneyim kazanan Will Still, 2007 yılında bir arkadaşının önerisiyle bilgisayarına Football Manager oyununu yükledi ve oynamaya başladı. Oyunun cazibesine kapılan Still, Myerscough College’de antrenörlük eğitimi aldı. Eğitiminin yanı sıra Preston North End’de stajyerlik yaptı.

2014 yılında Belçika kulübü Sint- Truiden’in açtığı iş ilanını gören Still, bu işe başvurdu ve video analisti olarak işe başladı. 2 sezon burada görev alan Still, teknik direktör Yannick Ferrera’nın görevine son verilmesinin ardından boşta kaldı ve Standard Liege’e geçti. Hocasının ayrılmasının ardından onun yolunu tutan Still, Lierse’ye geçti. Burada 2017/2018 sezonunda yardımcı antrenörlüğe yükseldi.

Lierse’de 8 maç geçici teknik direktör olarak çıktığı maçta 7 galibiyet alsa bile görevde tutulmadı.

Will Still maç kazanınca seviniyor

ADIM ADIM REİMS’E

Lierse sonrası Fransa takımı Stade Reims’e iş başvurusunda bulundu ve başvurusu kabul edilerek kulübe ilk adımı attı. Reims’te çok kısa süre çalışan genç teknik adam, Oscar Garcia’nın Standard Liege’den yaptığı çağrıya kulak verip yeniden Belçika’ya döndü. 10 maçlık maceranın ardından hocası Oscar Garcia ile birlikte Reims’e döndü.

genç teknik adam Will Still

BİR RİCA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Oscar Garcia’nın takımdan gönderilmesinin ardından kulüp yönetimi, yeni bir teknik direktör bulana kadar takımı çalıştırması için Still’e ricada bulundu. İç sahada Rennes’le oynadığı maçı 3-1 kazanıp, Lille ve PSG deplasmanlarında maç kaybetmeyince Still, koltuğunu sağlamlaştırdı. Böylelikle tüm dünya Will Still, ismini yakından duymaya başladı.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.