Dev santral çevreyi kirletiyor: Mamak'ta vatandaş sıkıntılı

Dev santral çevreyi kirletiyor: Mamak'ta vatandaş sıkıntılı

Mamak Derbent Mahallesi'nde bulunan Güral Beton'a ait dev santral, çevreye zarar veriyor. Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, ağır tonajlı kamyonların yolları tahrip ettiğini ve saçılan betonların çevreyi kirlettiğini belirtti.

Mamak’ın Derbent Mahallesi’nde bulunan Güral Beton’a ait tesis çevreye zarar veriyor. Ağır tonajlı beton kamyonları yolların bozulmasına sebep olurken özellikle dik rampalarda saçılan betonlar yolların zarar görmesine neden oluyor. Konu ile ilgili Ulus gazetesinden Mert Çebişci'ye konuşan Derbent Mahallesi Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, “Büyükşehir Belediyesine ve ilçe belediyesine şikayet ettik. Bir defa ceza yazdılar ama değişen bir şey yok. Olan mahallemizin yoluna ve doğamıza oluyor. Tesisten çıkan kamyonlar beton saçmaya devam ediyor” dedi.

sdfgh.jpg

YOLLAR ZARAR GÖRÜYOR

Muhtar Ekrem Yalçınkaya, beton tesisinin yollara verdiği zararı şu şekilde açıkladı:

“Güral Beton şirketi hem bölgeye hem de Ankara geneline hizmet sağlıyor. Bu hizmeti sağlarken almış oldukları harçları cadde ve sokaklara döküyorlar ve bu konuyla kimse ilgilenmiyor. Yollarımızda hem tonaj hem de kirlilik anlamında epey deformasyon oluşuyor. Ağır tonajlı kamyonlar nedeniyle yollarımız bozuluyor. Bölge arazimiz de yokuşlu bir yapıda olduğu için yollarımıza çok fazla harç ve mıcır dökülüyor. Bu malzemeler yol üzerinde kuruyor ve yolun yapısını bozuyor. Buradan geçen araçlar da zarar görüyor. Büyükşehir ve Mamak Belediyesi bu şirketin açmış olduğu sıkıntıları temizlemeye çalışıyor.“

muhtar-ekrem-yalcinkaya.jpg

ŞİKAYET ETTİK

Yollara ve çevreye zarar veren kamyonların çıktığı şirketi şikayet ettiklerini belirten Muhtar Ekrem Yalçınkaya, “Daha önce ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet ettik. Konu ile ilgili şirketin uyarıldığını ilettiler. Bir kez şirkete ceza yazdılar. Ceza miktarını bilmiyorum ama sorun hala devam ediyor. Bu cezalar daha caydırıcı olmalı” diye konuştu.

fghjkl.jpg

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, “Bu sorunun daha köklü bir şekilde ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerimizin daha etkin bir denetim yapmasını ve cezaların caydırıcı olacak şekilde artırılmasını talep ediyoruz. Sorunun çözülmesi için yetkililerden acil ve etkili bir müdahale bekliyoruz. Olan mahallemizin yoluna ve doğasına olmamalı. Yetkililerin bu durumu daha ciddi çözümlerle ele almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.