Ders kitaplarındaki "Orta Asya" tabiri Türkistan olarak değiştirildi

Ders kitaplarındaki "Orta Asya" tabiri Türkistan olarak değiştirildi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, müfredattaki Orta Asya isminin Türkistan olarak değişmesi sebebiyle Bakan Yusuf Tekin’e teşekkür etti. Orta Asya tabiri Ruslar tarafından bölgedeki Türkleri asimile etmek için kullanılıyordu.

Yeni müfredat ile birlikte tarihsel bağlamda bilimsel olmayan ve anakronik terimlerin kullanımına son verildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Rusların Türkleri asimile etmek amacıyla kullandığı "Orta Asya" ifadesini kitaplardan kaldırdı. Yerine Türkistan ifadesi yerleştirildi. Müfredattaki bir diğer önemli değişiklik ise sözde Ermeni tezleri üzerine yapıldı. Artık ders kitaplarında Tehcir Kanunu yerine Sevk ve İskan Kanunu ifadesi kullanılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Ruhi Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e müfredatta yapılan değişiklikten dolayı teşekkür etti.

ruhi-ersoy.jpg

AHMED CEVAD ENSTİTÜSÜ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Aynı zamanda Ahmed Cevad Enstitüsü Başkanlığı görevini yürüten Ersoy, Türk gençliğinin milli kimlik ve tarih bilincini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ersoy, postmodern çağda kimliklerin ve milli devletlerin değişen dinamikler içinde evrildiğini belirterek, Türk gençliğinin tarihinden güç alması gerektiğini ifade etti.

Ersoy, "Ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaksın. Sanat, edebiyat, estetik, aile değerlerine saygı gibi unsurlar, atalarımızda köklü bir şekilde var ve bunu gençlerimize hatırlatacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.