Depremzedeler yurtlarda kalabiliyor mu? GSB yurtları nerede?

Depremzedeler yurtlarda kalabiliyor mu? GSB yurtları nerede?

Deprem sonrası evsiz kalan vatandaşların geçici barınma ihtiyacı karşılanabilmek için birçok noktada yer ayarlanmaya çalışılıyor. Peki, Depremzedeler yurtlarda kalabiliyor mu? GSB yurtları nerede?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber oldu. Bu noktada evlerini kaybetmiş depremzede vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarının giderilebilmesi için de çalışmalar hız kazandı. Gerek deprem bölgelerinde çadır kent gerekse de konteyner kent kurulsa da uzun vadede vatandaşların faydalanabilmesi için başka fikirler de üretildi. Peki, Depremzedeler yurtlarda kalabiliyor mu? GSB yurtları nerede? Tüm detaylar haberimizde:

depremzedeler yurtta kalabiliyor mu sorusuna cevap olarak hazırlanan yurt göresli

DEPREMZEDELER YURTLARDA KALABİLİYOR MU?

Evlerini kaybetmiş depremzede vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’da devreye girmiş durumda. Daha önce Türkiye geneli bütün üniversitelerin bahar yarıyılında online eğitime geçtiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bildirmişti. Bu kapsamda üniversite öğrencilerinin kaldıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda depremzede vatandaşlar için kullanıma açıldı. Dileyen insanımız ülkenin herhangi bir noktasındaki KYK yurtlarında kalabilir, barınma ihtiyaçlarını giderebilir.

GSB yurtlarından birinin fotoğrafıGSB YURTLARI MİLLETİN EMRİNDE

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre ‘yurdumuz yuvanızdır’ etiketiyle vatandaşların KYK yurtlarında kalabilecekleri açıklandı. 81 ilde 800 yurt ile 850 bin kişi kapasiteli bir yükün altından bu sayede kalkabilecekleri bildirildi. Ayrıca her yurtta sıcak yemek, içecek ve asgari düzeyde temel ihtiyaçların tümünün GSB ve KYK tarafından giderileceğinin de altı çizildi.

depremzedeler için hazırlanan KYK yurtlarından birinin içi

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN OLACAK

2020 yılında ki pandemi gerekçesiyle uzunca bir süre uzaktan eğitim ile devam eden üniversiteler, deprem sonrası alınan kararla, eğitim ve öğretim bu eğitim döneminde de uzaktan eğitim ile sürdürülecek. Bir yandan depremzedelerin barınması için KYK yurtlarının gerekli olduğu düşünülse de öğrenciler tarafından okulların online eğitime geçilmemesi gerektiği tartışmaları halen devam ediyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.