Depremzedeler neye ihtiyaç duyar?

Depremzedeler neye ihtiyaç duyar?

Deprem, yer kabuğundaki fay hareketleri sonucu oluşan sarsıntıları ifade eder. Bu sarsıntılar, yer kabuğundaki yapılar üzerinde hasar ve yıkımlara neden olabilir. Peki, depremden sonra depremzedeler neye ihtiyaç duyar?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem, 10 çevre ili de etkiledi. Çok sayıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personelleri ve AFAD gönüllüleri bölgeye intikal ettiler. Arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman artçı depremler birbirini takip etse de, saat 13.24’de Kahramanmaraş’ta 7,5 büyüklüğünde tekrar bir deprem daha meydana geldi.

Açıklanan son bilgiye göre 3 binin üzerinde can kaybı ve 15 binin üzerinde ise yaralı vatandaşımız mevcut. Peki, depremde yaralı olarak kurtulan ve dışarıda mahsur kalan depremzedeler acil olarak nelere ihtiyaç duyar?

ACİL OLARAK DUYULAN İHTİYAÇLAR

Depremin ne zaman olacağı, depremin büyüklüğü ve şiddetini önceden bilmek maalesef mümkün değil. Acil olarak ihtiyaçları hemen temin etmek ne yazık ki mümkün değil. Acil olarak depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzemeler:

Isınma: Battaniye, tulum, katalitik soba, tüp, yatak, eldiven, bere, mont, bot, vb.

Kişisel: Hijyenik kadın pedi, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen seti, vb.

Aydınlanma: El feneri, pil, powerbank

Yiyecek ve İçecek: Konserve, vitaminli ve karbonhidratlı yiyecekler, su

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.