Depremzedeler güvence bedeli ödeyecek mi? Depremzedeler için alınan yeni karar ne?

Depremzedeler güvence bedeli ödeyecek mi? Depremzedeler için alınan yeni karar ne?

Depremde evleri yıkılmış ve oturulamayacak olan vatandaşlar çeşitli şehirlere geçici barınmaya gitmiş durumda. Peki, gittikleri şehirlerde kiralık daireye yerleşen depremzedeler güvence bedeli ödeyecek mi? Depremzedeler için alınan yeni karar ne?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Bu noktada geçici barınma için Türkiye’nin farklı şehirlerine yerleşen insanlar kiralık dairelerde oturmaya başladı. Yardıma ihtiyacı olan bu insanlar gerek devletin kurumları gerekse de millet olarak yardımlar devam ederken yeni kararlar da alınmaya devam ediyor. Peki, Depremzedeler güvence bedeli ödeyecek mi? Depremzedeler için alınan yeni karar ne? Tüm detaylar haberimizde:

depremzedeler güvence bedeli ödeyecek mi diye soranlar için EPDK fotoğrafı

DEPREMZEDELER GÜVENCE BEDELİ ÖDEYECEK Mİ?

Depremin ardından evlerini ve memleketlerini geride bırakarak Türkiye’nin hemen her noktasında barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için giden vatandaşlar kiralık evlerde oturmaya başladı. Kiralık daireye çıkan vatandaşlar, bir yandan diğer ihtiyaçlarını gidermekte zorlanırken bir yandan da fatura abonelik işleri ile uğraşmaya başlamıştı. Depremzedelerin bu zor durumunda da yanında olmaya çalışan devlet kurumları yeni bir karara imza attı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) dün gerçekleştirdiği toplantıda deprem bölgesindeki yaşayan vatandaşlara yönelik önemli kararlar aldı.

Alınmış olan karara göre; afet bölgesinde yaşayan ve depremden olumsuz anlamda etkilenen vatandaşlar, ister depremin etkilediği şehirlerde yaşamaya devam etsin isterse de başka bir şehre taşınsın, elektrik ve doğalgaz için yeni abonelikte bulunurken OHAL süresi boyunca herhangi bir güvence bedeli ödemeyecek.

abonelik güvence bedelleri ne kadar

ABONELİK GÜVENCE BEDELLERİ NE KADAR?

Yılbaşından sonra fatura aboneliklerinde güvence bedellerine zam gelmiş, 1 Ocak 2023 itibarıyla elektrikte mesken aboneleri için güvence bedeli 84.10 Türk Lirası olarak belirlenmişti. Doğal gaz için ise bu durum, doğalgaz-kombi bağlantı ve güvence bedeli 1.352 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

depremzedeler

ASKİ SU ABONELİKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Barınma için Ankara’ya gelen ve kiralık dairelerde ikamet edecek olan depremzedelere her alanda yardımlar devam ediyor. Ankara halkının yaptığı yardımların yanı sıra bir destekte Ankara Büyükşehir Belediyesinden geldi. Hem afet bölgelerinde hem de Ankara içerisinde yardım ve desteklere devam ettiklerini bildiren Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla Ankara’da ki depremzede vatandaşlara müjdeli bir haber verdi.

Mansur Yavaş: “Ankara'ya gelen depremzedelerimizin yerleşme süreçlerini kolaylaştırmak adına su aboneliklerinde; güvence ve açma bedeli almayacak, DASK istemeyecek ve 10 metreküpe kadar 1 liradan su temini sağlayacağız. Kuracağınız yeni hayatta biz tüm desteğimizle yanınızdayız” diyerek afetzede vatandaşların yanında olduklarını belirtmişti.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.