Depremzedeler fiyatlarda iyileştirme istiyor

Depremzedeler fiyatlarda iyileştirme istiyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde evlerini kaybeden vatandaşların ülkenin çeşitli illerine geçici barınma olarak yönlendiriliyor. Bu kapsamda Ankara’ya gelen depremzedeler, kiralar ve fatura abonelik fiyatlarında iyileştirme talep ediyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Bazı depremzedeler yurtlarda bazıları ise çadır ve konteyner kentlerde konaklarken kiraya çıkmak isteyen vatandaşlar bu zor günlerde oldukça sıkıntı yaşıyor. Geçici olarak Ankara’ya gelen ve kiralık ev tutmak isteyen vatandaşlar ise fiyatlarda iyileştirme talep ediyor.

baaasssliiikkkkk.jpg

FATURA ABONELİK ÜCRETLERİ ALINMASIN

Maraş merkezli depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşlar, yaşamına devam etmek ve geçimini sağlayabilmek adına ülkenin çeşitli şehirlerine tahliye edilmeye başlanmıştı. Bu kapsamda Ankara’ya gelen acılı insanlar bir yandan kiralık ev ararlarken bir yandan da ev eşyası konusunda sıkıntı yaşıyor. Hal böyleyken fatura abonelikleri de üzerine eklenince, durum içerisinden çıkılamayacak bir boyut kazanıyor. Dolayısıyla deprem nedeniyle Ankara’ya gelmiş insanlardan en azından ASKİ, Başkent Gaz, Enerji SA ve TEDAŞ’tan elektrik, su ve doğalgaz abonelik ücretlerinin alınmaması konusunda bir istekte bulunuyorlar.

haberssss.jpg

FİYATLAR BEL BÜKÜYOR

Ankara’ya geçici barınma için gelen depremzede Anadolu insanı, başkentteki kira ücretlerinin fazla olmasından şikâyetçi. Zaten olağandışı bir şekilde evinden ve yurdundan olan vatandaşlar, geçici süreliğine de olsa bu kiralamanın karşısında ekonomik yönden sıkıntılı olduklarını dile getiriyor. Bu durumun yanı sıra birde elektrik, su ve doğalgaz fatura abonelik ücretleri de işleri oldukça zorlaştırıyor. Güncel rakamlara göre bir evin elektrik için ilk abonelik ücreti 644,5 lira.

Bu durum su fatura aboneliğinde ise 438 lira 30 kuruş. Kış aylarında en temel ihtiyaç olan ısınma ihtiyacını giderecek doğalgaz faturası abonelik ücreti de diğer aboneliklerin haricinde 100 metrekareye kadar olan dairelerde 1719 lira 29 kuruş olarak ücretlendiriliyor. Bütün bu rakamlara bakıldığında yeni bir ev tutulması dâhilinde eve hiçbir şey alınmasa bile cepten 2 bin 802 lira 9 kuruş çıkmış oluyor. Depremzede vatandaşlar da zaten zor bir durumda olduklarını belirterek bu ücretlerin kendilerinden alınmamasını talep ediyor.

habewrsss.jpg

YARDIMSEVERLERİN DESTEĞİ YETMİYOR

Depremin ilk anından itibaren başkent Ankara’ya gelen depremzedeler için bütün Ankara halkı seferber olmuş durumda. Yardımsever vatandaşlar, kardeşleri için ev eşyasından tutun yiyecek ve giyeceğe kadar hemen her alanda yardıma koşsa da tek başına yeterli olmuyor. Özellikle kiralar ve elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri konusunda da dağıtıcı firmalar ve şirketlerden de yardım talep ediyorlar.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.