Depremzede vatandaşlar Gölbaşı’nda ağırlanıyor

Depremzede vatandaşlar Gölbaşı’nda ağırlanıyor

Ankaralı İş Adamı Münir Ballı Gölbaşı’nda depremzedeler için hobi bahçeleri ve yaşam alanı kurdu. Ballı, “Depremzede kardeşlerimizi Gölbaşı’nda hem ağırlıyoruz hem de istihdama dâhil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yaşanan deprem felaketi sonrasında afet bölgesinde ve bölge dışında depremzede vatandaşlara destekler devam ediyor. Ankaralı İş Adamı Münir Ballı, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan Ankara’ya gelen depremzedeleri misafir ederek yaralarını sarmaya çalışıyor. İş adamı Ballı, kendisine ve komşularına ait yaklaşık 20 hobi bahçesinde yaklaşık 200 kişilik depremzede ailelere barınma imkanı sağladı. Ballı, “ Biz ailelerimizin sadece barınma ve yeme içme sorunlarını çözmeye çalışmıyoruz. Onları istihdama katarak yeniden hem iş hayatına hem de normal hayatlarına dönmelerini sağlamaya çalıyoruz. Bir kardeşimizi tanıdığımız bir otelde resepsiyon olarak işe aldık. Bir diğer kardeşimizi kendi atölyemde istihdam ettik. Onların mesleklerine göre istihdam etmeye çalışıyoruz” dedi.

cfefe65a-3fe8-47ec-a29d-a52b646eec61.jpg

HEM BARINMA HEM İSTİHDAM İMKÂNI

İş Adamı Münir Ballı, “Gölbaşı’ndaki 20 ye yakın hobi bahçesinde yaklaşık 200 kişilik ailemize barınma imkânı sağladık. Bu ailelerimizin yeme içme gibi bütün giderlerini biz karşılıyoruz. Buraya gelen depremzede kardeşlerimize istihdam imkânı sağlamaya çalışıyoruz. Örnek olarak Kahramanmaraş’ta çalışan bir gömlekçi ustamız vardı. Şuan o ustamıza sermaye vererek işini Ankara’da devam ettirmesini sağlıyoruz. Arkadaşlarla bir araya gelip Ankara’da gömlekçi kardeşimize dükkân açmayı planlıyoruz. Kuracağımız atölye ile iş hayatına tekrardan dönüş yapmasını sağlamayı çalışıyoruz. Buraya gelen depremzede kardeşlerimizin içinde çok sayıda çocuğumuz da var. Yine Adıyaman’da depremden etkilenen bir öğretmenimiz çocuklarımızla ilgileniyor. Onlara kitap okuyor çeşitli etkinliklerle onların eğitim hayatından uzaklaşmasını engelleyerek psikolojik olarak sağlam tutmaya çalıyor. Burada misafir ettiğimiz ailelerimiz ağırlıklı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illerimizden geldi. İki haftadır ailemizden bir parça olarak yaklaşık 200 depremzede kardeşimizi ağırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

46f87d4b-57f2-4a85-9d0a-8fedd3b657bf.jpg

GAZETECİLERİN DESTEĞİ BÜYÜK

İş Adamı Ballı, “Benim kardeşim basın mensubu ailelerimize onun aracılığı ile ulaşıyoruz. Bölgede görev alan basın mensubu arkadaşlarımız sadece haber yapmıyor. Her şekilde vatandaşlarımıza dokunarak onları hayata katmaya çalışıyor. Şuan sahada en yoğun çalışan gazeteciler basın mensupları depremzede kardeşlerimiz onlar aracılığı ile bize ulaşıyor. Depremzede kardeşlerimizin psikolojik durumları ile bir çalışmada yapmak istiyoruz. İnsanlarımız hala çok şaşkınlar, korku içindeler insanlarımız bu kötü günleri aşarak hayata dönmeye çalışıyorlar. Herhangi bir profesyonel çalışma yapamadık ama Pazar günü eşimle ziyaret ederek hepsine tek tek uğradık. Pazar günümüzü ailemiz ile geçirdik” ifadelerini kullandı.

c573e2d5-09aa-41a4-aa09-80d581b05ea9.jpg

“DAYANIŞMAYI SÜRDÜRELİM”

İş Adamı Münir Ballı, “Son olarak şunu söyleyebilirim, biz insan olarak çok çabuk unutuyoruz. Cenazemiz olsa bir yakınımız ölse mezarlıktan çıkınca cenazeyi unuturuz. Afetin üzerinden üç hafta geçti. Son bir haftadır insanlar normal hayata döndü. Ben bölgeden hala eksiği olan inşalarımızın olduğu haberlerini alıyorum. Hala tam anlamıyla dükkânlar açılmadı. İnsanlarımızın kardeşlerimizi unutmaması lazım. Hala bölgeye yardımların devam etmesi ve inşalarımızı yalnız bırakmamalıyız. Depremzede kardeşlerimizin bölge ve göç ettiği yerlerde maalesef hala eksikleri sürüyor. Kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıyız. Biraz daha hassas olarak çalışmalarımıza ve dayanışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.