Depremzede çocuklar için açık hava sineması

Depremzede çocuklar için açık hava sineması

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki depremzede çocuklar, gönüllülerin çadır kentte düzenlediği açık hava sinema etkinliğiyle moral buluyor.

İstanbul'dan kente gelen bir grup gönüllü, depremden etkilenen çocuklara moral vermek amacıyla çadır kentte sinema alanı kurdu. Alana sobalar yerleştirilirken, akşam çocuklar çizgi film izliyor.

acik-hava-sinemasi-1.jpg

20 KİŞİLİK GÖNÜLLÜ EKİP

Çocukların ısınması için alana sobalar da yerleştiren gönüllüler, akşamları çocuklara çizgi film izletiyor. Gönüllüler, patlamış mısır ve çeşitli ikramlarda bulunduğu çocukların yüzünü güldürmek için etkinliklerine devam etmeyi planlıyor. Gönüllülerden Semih Serhat Özdemir, AA muhabirine, 20 kişilik gönüllü ekiple çalışma yürüttüklerini söyledi.

acik-hava-sinemasi-2.jpg

Özdemir, "Buradaki çocukların aslında hiçbir şeyden haberi yok ama bir o kadar da her şeyden haberdarlar. Asıl yardımcı olmamız gereken onlar. Burada sinemamızı yaptık. Patlamış mısır yapıyoruz. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her gün sinema etkinliği düzenliyoruz. Depremin etkilerini çocukların hafızasından silip en azından 3-4 saatliğine onları eğlendirmek istiyoruz” dedi.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.