Depremzede berberlere istihdam sağlandı

Depremzede berberlere istihdam sağlandı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Sezayi Kara, “Şuana kadar 30’un üstünde depremzede meslektaşımıza istihdam sağladık. Valilik koordinesinde Malatya’da 500 tene dükkân yapacağız” dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, yaşanan deprem felaketi sonrasında Ankara Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları gazetemize anlattı. Oda Başkanı Kara, Ankara’ya gelen depremzede meslektaşlarına istihdam imkânı sağladıklarını söyleyerek, “ Bugüne kadar 30’un üstünde meslektaşımıza istihdam sağladık. Çırak olmak isteyen mesleğimizi öğrenmeye çalışan çocuklarımıza çıraklık imkânı sağlıyoruz. Kara ayrıca, “ Ankara Valiliği’mizin talimatları ve koordinesi ile afet bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş’tan sonra hafta sonu gönüllü meslektaşlarımızla Hatay’a gideceğiz. Ankaralı meslek odaları olarak Malatya’da 500’ün üstünde tam teşekkürlü dükkânı depremzede esnaf kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

04d6e6c1-40a0-44fc-be26-87dbe5c64728.jpg

ZOR BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, “Bu süreci hep beraber yardımlaşarak kaynaşarak bu süreci bitireceğiz. Depremden sonra insanlar illerini terk ettiler. Başkentimiz çok büyük bir göç aldı. Toplamda 220 bin vatandaşımız Ankara’mıza geldi. Bu gelen kardeşlerimizin arasında berberlerimiz ve kuaförlerimiz var. Biz Ankara Berberler Odası olarak hızlı bir şekilde Valiliğimizin koordinasyonunda üzerimize düşen görevi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz oda olarak kendi meslektaşlarımız içinde bir adım attık. Ankara’mıza gelen berber kardeşlerimize iş imkânı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

adc8be9f-4bc2-458c-8720-71a74376a295-2.jpg

MESLEKTAŞIMIZA İHTİDAM SAĞLIYORUZ

Başkan Kara, “Berber arkadaşlarımız odamıza başvuru yapıyor. Bizde Ankara’daki esnaflarımıza depremzede kardeşlerimizin arasında berber meslektaşlarımız var. Kalfaya ihtiyacı olan meslektaşlarımız haber versin şeklinde mesaj atıyoruz. Şuana kadar yaklaşık 30’u aşkın depremzede meslektaşımızı işe yerleştirdik. Ankaralı meslektaşlarımız bu konuda çok duyarlı ve talepleri de var. Biz oda olarak inşallah daha çok meslektaşımıza iş imkânı sağlayacağız. Biz bu imkânı depremzede kardeşimizin oturduğu yere göre yapıyoruz. Kardeşimiz nerde oturuyorsa biz o bölgede iş yönlendirmesi yapıyoruz. Biz bölgedeki on ilin oda başkanlarına da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz çırak yetiştirme adına Ankara’ya gelen çocuklarımıza da eğitim vererek onların yetişmesini meslek sahibi olmasını sağlayacağız. Meslektaşlarımızdan da böyle bir talep var. Oda olarak kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

825c5ac1-2e90-40f8-a7cb-e802b3ee3eab-2.jpg

HATAY’A GİDECEĞİZ

Kara, “Valilik ve Belediyelerimizle ortaklaşa çalışarak misafir haneler deki kardeşlerimizi tıraş ediyoruz. Gönüllü berberlerimizden ekipler oluşturduk. Kahramanmaraş’a giderek orda kardeşlerimizi tıraş ettik. Sadece depremzede kardeşlerimizi değil personelimizi asker ve polisimizi de tıraş ettik. Elimiz den geldiği kadar bir işin ucundan tutmaya yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu hafta Sayın İçişleri Bakanımızın talimatı ve Ankara Valiliğimiz ile 100 berberimizi Hatay’a göndererek orda çalışmalar yapacağız. Maddi manevi gönüllü berberlerimiz ile elimizden geleni yapacağız” dedi.

2ff635bf-6198-49dd-8ce5-22c8ad388858.jpg

MALATYA'DA DÜKKÂNLAR KURUYORUZ

Kara, “Meslek odaları tüm afet illerimizde meslektaşlarımız için dükkânlar yapacak. Bizimde Ankara olarak üzerimize Malatya düştü. Malatya da 500 tene dükkân yapacağız. Valilik ve ANKESOB aracılığı Ankara’da bulunan 110 meslek odası ile beraber 500’ün üstünde sayıda afetzede esnafımıza dükkân yapacağız. Ankara valiliği ve esnaf odaları olarak Malatya da 500’ün üzerinde iş yerleri dükkânlar kuracağız. Bunun içinde kaç tane erkek kuaförü olacaksa onların bütün her şeyini biz yapacağız. A’dan Z’ye ne varsa sabunundan tıraş bıçağına kadar biz göndereceğiz. Tabi bu işi Ankara’daki üyelerimiz ile yapacağız. Herkes elini taşın altına koyacak. Ankara valiliğimize bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” sözleri ile afet bölgesinde sürdürülen çalışmaları anlattı.

7a856839-a020-4b45-a683-cf8e9447efcc-2.jpg

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, son olarak şu açıklamalarla açıklamalarına son verdi. Kara, “Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Elimizden gelen çaba ile kardeşlerimizin yanında olarak yaralarımızı saracağız. Öncelikle asrın felaketi diye adlandırılan hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum inşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak atlatacağız” dedi.

Salih Çifci/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.