Deprem sonrası toplanma alanları nerede?

Deprem sonrası toplanma alanları nerede?

Türkiye, yıkıcı bir deprem ile yeni haftaya uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremde çok sayıda ölü ve yaralılar varken binalarını terk eden vatandaşlar soğuk kış günlerinde mahsur durumda kaldı. Peki, deprem sonrası toplanma alanları nerede?

Türkiye yakın tarihte birçok depremle sarsılan ülkelerin başında geliyor. Geçtiğimiz senelerde İzmir, Elazığ ve Van depremleri ile derin acılar yaşanırken bugün yeni bir acı daha yaşandı. Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem 10 şehirde birden hissedildi.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Malatya, Batman, Bingöl, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Şırnak, Hakkâri ve Siirt’te hissedilen depremde 284 canımız hayatını kaybederken 2323 vatandaşımız yaralandı. Sarsıntı ile evleri zarar gören vatandaşlar ise kendilerini dışarıya attı. Peki, Deprem sonrası toplanma alanları nerede?

habewr-2.jpg

DEPREM SONRASI TOPLANMA ALANI SORGULAMA

Türkiye depremlerle boğuşurken, insanların yararı için güzel bir uygulama hayata geçirilmişti. Deprem sonrası toplanma alanları belirlenirken, sonrasında vatandaşların başlarını sokabilecekleri yerler bulmaya gayret ediliyor. E-devlet uygulamasından il, ilçe ve mahalle olarak öğrenilebilen toplanma alanları sayesinde vatandaşlara daha hızlı ulaşmak, sağ, ölü, yaralı ve kayıpların sayısına hızlıca ulaşmak amaçlanıyor.

Peki deprem sonrası toplanma alanları nasıl öğrenilebilir. Deprem sonrası toplanma alanlarını öğrenmek için tıklayınız.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.