Deprem sonrası Hipotermi'ye dikkat çeken Mikdat Kadıoğlu kimdir?

Deprem sonrası Hipotermi'ye dikkat çeken Mikdat Kadıoğlu kimdir?

Mikdat Kadıoğlu, Kahramanmaraş merkezli çevre 10 ilde gerçekleşen depremler üzerine konuştu. Kadıoğlu, can kayıpları ve yaralıların yanı sıra iklim koşullarına bağlı olarak “Hipotermi” tehlikesine dikkat çekti. Peki, Mikdat Kadıoğlu kimdir?

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 çevre ilde hissedilen 7,7 ve 7,6 iki büyük depremin ardından, pek çok jeoloji ve meteoroloji uzmanları deprem bölgesi hakkında yorum yaptı. Mikdat Kadıoğlu, deprem bölgesinin iklimsel koşullar nedeniyle “Hipotermi” tehlikesini vurguladı.

İnsan vücudu normal sıcaklığı 37 derecedir. Hipotermi ise insan vücut ısısının 35 derecenin altına düşmesiyle ortaya çıkar. Vücut ısısının düşmesi sonucu kalp, sinir sistemi ve diğer organlar normal faaliyet göstermez. Hipotermi, zamanında tedavi edilemezse kalp dolaşım ve solunum sisteminin bozulması sonucu bireyler hayatını kaybedebilir.

Hipotermi’ye dikkat çeken Mikdat Kadıoğlu kimdir?

MİKDAT KADIOĞLU KİMDİR?

Mikdat Kadıoğlu, 1961 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelmiş, meteoroloji ve afet yönetimi profesörüdür. 1980 yılında İstanbul İnşaat Teknik Lisesi'nden, 1984’de ise İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği'nden mezun olmuştur.
Kadıoğlu, Japonya ve İngiltere’de çeşitli eğitimler ve sertifikalar almıştır. Ayrıca birçok bölge temsilciliği ve kurum danışmanlıklarında görev almıştır. Şu an İTÜ Meteoroloji Mühendisliği ve Afet Yönetimi Merkezi Öğretim üyeliği ile İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Danışmanlığı yapmaktadır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.