Deprem felaketinde Siyaset, Spor ve Sanat camiasının kayıpları

Deprem felaketinde Siyaset, Spor ve Sanat camiasının kayıpları

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından ülke çapında seferberlik sürüyor. Deprem felaketinde siyaset, spor ve sanat dünyasından da hayatını kaybedenler oldu.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkiye neden olan asrın felaketinde can kaybı 31 bin 643'e yükseldi. Deprem felaketinde siyaset, spor ve sanat dünyasından hayatını kaybedenleri sizler için derledik.

c12c12c123c.jpg

SİYASET DÜNYASINDAN KAYIPLAR

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki ve 10 ilde de hissedilen depremlerde 9. günde de umutlu bekleyiş devam ederken, enkazların kaldırılmaya başlanmasıyla açıklanan vefat sayıları da artıyor. AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre, depremden etkilenen 10 ilde can kaybı 31 bin 643, enkazdan yaralı olarak kurtarılan vatandaş sayımız 80 bin 278, diğer illere tahliye edilen depremzede sayımız 158 bin 165, büyük depremlerin ardından bölgedeki artçı sayısı ise 2 bin 724 olarak kaydedildi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ile ailesinden eşi, kardeşleri ve torunlarının da aralarında bulunduğu 20 kişi, depremde hayatını kaybetti. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ablası ve ağabeyi dahil 11 yakınını depremde kaybettiğini sosyal medyadan duyurdu. Yayman, "Çiçek kokulu Ablamı, Sırdaşım abimi, Kıymetli Yengemi, Değerli Eniştemi, Emine halamı, Yeğenlerim Bestami, Mehmet, Merve, Zehra’yı, Dayımın eşi kızları dahil 11 yakınımı kaybettim. Acımızı; Milletimizin acısını paylaşarak hafifletiyoruz. Bu büyük acıyı ancak büyük kardeşlikle aşarız" ifadeleriyle paylaştı. Eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin ise deprem felaketinde iki kız kardeşi ve eniştesini Hatay’da yitirdi. Acı haberi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan duyurmuştu. İYİ Parti Kahramanmaraş Elbistan İlçe Başkanı Serhat Özdemir ve Gaziantep Nurdağı İlçe Başkanı Bünyamin Tek ve eşi hayatını kaybeden siyasetçiler arasında.

r2b-3r23rb.jpg

SPOR DÜNYASINDAN KAYIPLAR

Deprem enkazından 80 bin 278 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılırken, bölgelerde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Spor camiası da deprem faciasında birçok ismini yitirdi. Hentbol A Milli Takım kaptanı Cemal Kütahya ve 5 yaşındaki oğlu Çınar, yaşanan depremde hayatını kaybetti. Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Çankaya Üniversitesi'nin milli oyuncusu Nilay Aydoğan, daha önce Galatasaray, İstanbulspor ve Başakşehir akademilerinde de çalışan İskenderunspor kaleci antrenörü Uğur Kurt, Bölgesel Amatör Lig kulüplerinden Kahramanmaraş İstiklalspor forması giyen Taner Kahriman, Hakan Doğan, Saruhan Bolat ve Burhanettin Sever, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş, Emincan Kocabaş ve Murat Çiloğulları, Turgutlu Belediyesi Espor oyuncusu Gizem Harmankaya hayatını kaybederken, İskenderunspor'un atletik performans antrenörü Halil İbrahim Ölmez ise enkaz altından kurtarıldıktan sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti. Merinos Voleybol'un 27 yaşındaki smaçörü Betül Çoban Çakır ve voleybolcu eşi Bedrettin Çakır, Yeni Malatyaspor'un 28 yaşındaki kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Hatayspor'da malzemeci olarak görev yapan 25 yaşındaki Onur Akdeniz, TÜFAD Şanlıurfa 2. Başkanı Mustafa Abak ve eşi Hacer Abak, Türkiye Tenis Federasyonu sporcuları Yağız Uçurum ve Yağmur Uçurum ile babaları Uğur ve anneleri Gökçe Uçurum, İskenderunspor U18 oyuncusu Burak Duraltı, Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulübü forması giyen Bedir Terlik ve Hasan Ekşi, Türkiye Binicilik Federasyonu lisanslı sporcusu Semanur Baysal, Kahramanmaraş BB Güreş Takımı sporcusu Eray Şimşek, Mehmet Emin Eskisarılı, Ali Gürsoy, Ahmet Taş ve Aslan Ekiz ülkemizi yasa boğan deprem faciasında hayatını kaybedenler arasında bulunuyor.

f23g54234.jpg

SANAT DÜNYASINDAN KAYIPLAR

Deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm ilan edilmesinin ardından yurtdışından da birçok ülke arama kurtarma ekiplerini ülkemize gönderdi. Tüm Türkiye’de de deprem bölgelerine erzak yardımları, bağışlar yapılırken, arama kurtarma çalışmaları için birçok vatandaşımız da gönüllü olarak bu bölgelere gitti. Kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası yardım seferberliği başlatan Haluk Levent'in küçük kuzeni vefat ederken, sunucu Zuhal Topal, dayısı, kuzeni ve arkadaşını depremde kaybetti. Manken Tuğba Altıntop da iki akrabasını deprem sebebiyle kaybettiğini açıkladı. Hataylı şarkıcı Karsu halasını, sanatçı Aziz Taştan eşi Özgür, 15 yaşındaki kızı Nujin ve 5 yaşında kızları Şirin göçük altında yaşamını yitirdi. Kuruluş Osman dizisi oyuncusu Çağdaş Çankaya ve müzisyen eşi Zilan Tigris, sanatçı Orhan Aydın'ın Hatay'da enkaz altında kalan kızı Eylem Şafak Aydın büyük afette hayatını kaybedenler arasında yer aldılar.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.