Deniz Baykal vefat mı etti? Deniz Baykal kimdir?

Deniz Baykal vefat mı etti? Deniz Baykal kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayla Deniz Baykal merak konusu oldu. Peki, Deniz Baykal vefat mı etti? Deniz Baykal kimdir?

Deniz Baykal tekrar gündeme geldi. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayla Deniz Baykal’ın merak konusu olmasını sağladı. Peki, Deniz Baykal vefat mı etti? Deniz Baykal kimdir? İşte tüm detaylar:

Deniz Baykal öldü mü diye soranlar için bir fotoğrafı

DENİZ BAYKAL VEFAT MI ETTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayla CHP Eski Başkanı Deniz Baykal’ın vefat ettiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal’ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

deniz baykal kimdir diyenler için meclisten bir görüntüsü

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

Deniz Baykal 20 Temmuz 1938 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı ve doktorasını da tamamladı. Baykal 2 farklı zamanda milletvekilliği yaptı. 1973-1980 arası ve 1987-1999 tarihleri arasında bu görevi üstlendi. Deniz Baykal 1992 yılında başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevine zaman zaman çeşitli nedenlerden ara verse de 2010 yılına kadar başkanlığa devam etti. 10 Mayıs 2010 tarihinde genel başkanlık görevinden istifa etti. 11 Şubat 2023 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamayla Deniz Baykal’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Deniz Baykal evli ve iki çocuğa sahip.

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.