Dağıtılan nevresim takımlarındaki çipler panik yarattı

Dağıtılan nevresim takımlarındaki çipler panik yarattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, nevresim takımlarında bulunan çipler vatandaşları tedirgin etti. Yetkililer, çiplerin takip cihazı değil, sayım sistemine ait olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, depremzedelere dağıtılan yorgan, yastık ve nevresim takımlarında bulunan çipler, afetzede vatandaşlar arasında büyük bir şaşkınlık ve endişeye sebep oldu. Nevresimlerin içerisinden çıkan bu çipler, “Bizi dinliyorlar mı?” şeklindeki soruların sosyal medyada yayılmasına yol açtı.

PANİK DALGASI

Çiplerin varlığının sosyal medyada hızla yayılması, kısa sürede paniğe yol açtı. Vatandaşlar, bu çiplerin gizli bir takip cihazı olduğunu düşünerek büyük bir endişeye kapıldı. Sosyal medya platformlarında bu konu hakkında yapılan spekülasyonlar, durumu daha da karmaşık hale getirdi.

TAKİP CİHAZI DEĞİL

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, nevresim takımlarındaki çiplerin takip cihazı olmadığı vurgulandı. Çiplerin, aslında RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) teknolojisine dayalı barkotlar olduğu ve tekstil ürünlerinin sayımını kolaylaştırmak amacıyla kullanıldığı açıklandı. Bu teknolojinin, tekstil sektöründe yaygın olarak uygulandığı belirtildi.

ENDİŞELER VE KURGU TEORİLERİ

Tekstil sektörü uzmanı Mehmet Pehlivan, çiplerin amacını açıklayarak, "Bu çipler yalnızca tekstil ürünlerinin sayımını kolaylaştırmak için kullanılan bir teknolojidir. Hiçbir şekilde takip işlevi yoktur" dedi. Yetkililerin yaptığı açıklamalar vatandaşların endişelerini bir nebze de olsa yatıştırsa da, sosyal medyadaki spekülasyonlar halk arasında tedirginliği sürdürüyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.