Cüneyt Özdemir’den çarpıcı iddia! Mehmet Şimşek’i “oruç” kurtardı

Cüneyt Özdemir’den çarpıcı iddia! Mehmet Şimşek’i “oruç” kurtardı

Ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir, canlı yayınında dikkat çekici bir iddia ortaya attı. Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i görevden alma kararı aldığını ancak son anda bu fikrinden vazgeçtiğini öne sürdü.

Özdemir, bu bilginin son bir ay içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşandığını belirtti. İki kaynağından doğrulama aldığını söyleyen Özdemir, Erdoğan’ın çevresine Mehmet Şimşek’in uyguladığı politikaların oy kaybettirdiğini ifade ettiğini aktardı. Özdemir’in iddialarına göre Erdoğan, Şimşek’in ekonomik bilgisine saygı duysa da, izlenen politikanın seçim sonuçlarına olumsuz etki ettiğini düşündü.

cuneyt-ozdemir-2.jpg

ORUÇ METAFORU GERİ ADIM ATTIRDI

Özdemir, Erdoğan’ın yanındakilerinin bu durumu bir oruç metaforuyla örneklendirerek ifade ettiğini anlattı. Kim olduğunu bilmediği birinin ‘oruç tutan birinin iftara yarım saat kala orucunu bozma’ fikrini gündeme getirdiğini söyleyen Özdemir, Erdoğan’a bu eylemin yalnızca orucun bozulmasıyla kalmayıp, 61 gün telafisini de gerektirdiğini söylediklerini belirtti. Bu metafor, Erdoğan’ın kararını gözden geçirmesine yol açtı ve Mehmet Şimşek’i görevden almaktan vazgeçtiğini aktardı.

cuneyt-ozdemir-4.jpg

“61 GÜN TELAFİSİ VAR”

Cüneyt Özdemir, yayınında söz konusu olayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Size bir kulis bilgisi aktaracağım. Son bir ayda yaşanmış bu. Külliyede yaşanıyor. Doğru bir bilgi. Yani ben iki kaynağıma sordum. Doğru olduğunu söylediler. Şöyle bir olay yaşanıyor: Erdoğan diyor ki; artık kime diyor bilmiyorum. Hasan Doğan’a mı diyor, İbrahim Kalın’a mı diyor, Fahrettin Altun’a mı diyor bilmiyorum. Diyor ki, Mehmet Şimşek bir politika uyguluyor, tamam. Ekonomiden de anlıyor, ona da tamam. Ama bu bize oy kaybettiriyor. Ben de siyasetten anlıyorum, biz bu politikaya devam edersek oy kaybı da devam edecek. O yüzden biz bu işi değiştirelim diyor. Yakınında kim söylüyor onu bilmiyorum. Biri diyor ki; isterseniz ben size şöyle anlatayım diyor. Cevdet Bey de anlatmış olabilir bunu. Diyor ki, bu şuna benziyor diyor; sabah kalktık, akşamdan niyeti tuttuk. Oruç tuttuk, iftara yarım saat var. Siz diyorsunuz ki orucu bozalım. Tamam, bozabilir miyiz bozarız. Bunun günahını alır mısınız? Alırsınız. Ama sadece orucu bozmuyorsunuz. Bir de 61 gün telafisini tutmak gerekiyor demiş. Bu metaforla anlatmış. Bunun ardından Erdoğan Mehmet Şimşek’i görevden almaktan vazgeçmiş.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.