Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Netanyahu'yu Hitler'e benzetirken, İsrail'i "soykırım" yapmakla suçladı. Batı medyası bu sözleri manşetlere taşıdı.

New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözlerine manşetinde yer verdi. Gazete, Erdoğan'ın 20 dakika boyunca İsrail hükümetine yönelik ağır eleştirilerde bulunduğunu belirtti.

Reuters haber ajansı ise Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve Batı değerlerinin Gazze’de yok olduğunu vurguladığı açıklamalarını baş sayfasına taşıdı.

Politico gazetesi, Erdoğan’ın Netanyahu'ya yönelik suçlamalarını öne çıkardı ve haber başlığında Cumhurbaşkanı'nın “70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu durdurulmalı” sözlerine yer verdi.

Alman basını da Erdoğan'ın Netanyahu ile Hitler arasında kurduğu benzetmeye dikkat çekti. Die Welt gazetesi, Erdoğan’ın BM üyesi ülkelere seslenerek İsrail’i soykırımla suçladığını ve Netanyahu’nun Hitler gibi durdurulması gerektiğini söylediğini yazdı.

Sırp haber ajansı Politika, Erdoğan’ın Netanyahu'yu yeniden Hitler'e benzettiğine dair bir haber yayımlarken, Hırvat devlet televizyonu HRT, Cumhurbaşkanı'nın 'İsrail'i durdurun' çağrısını izleyicilerine aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.