Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze için duygusal paylaşım: “Neden hiçbir şey yapmadınız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze için duygusal paylaşım: “Neden hiçbir şey yapmadınız?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yıldönümünde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan insani trajediye dikkat çekti ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Erdoğan, açıklamasında İsrail'in Gazze'de sebep olduğu yıkımın boyutlarını detaylı bir şekilde ortaya koydu. Bir yıl içinde 41 bin 870 kişinin hayatını kaybettiğini, bunların 17 bininin çocuk, 11 bininin kadın olduğunu belirtti. Ayrıca, 26 bin çocuğun ebeveynlerinden en az birini kaybettiğini ve 902 ailenin tamamen yok olduğunu vurguladı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşananların sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa ve uluslararası sisteme yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti. "Tam 1 yıldır dünyanın gözü önünde, canlı yayında katledilen aslında tüm insanlıktır, insanlığın geleceğe dair tüm umutlarıdır" sözleriyle uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.

NETANYAHU'YA HİTLER BENZETMESİ

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeterek sert bir çıkış yaptı. "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır" ifadesiyle, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

TÜRKİYE'NİN TUTUMU

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Gazze konusundaki kararlı duruşunu yineledi. "Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun İsrail hükûmetinin karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz" sözleriyle Türkiye’nin politikasını net bir şekilde ortaya koydu. Erdoğan’ın paylaşımındaki video ise izleyenleri duygulandırdı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.