Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram dönüşü yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram dönüşü yoğun diplomasi trafiği

Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirecek.

Dokuz günlük bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte siyaseti hareketli bir gündem bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirecek.

1-2 Temmuz tarihlerinde AK Parti'li belediye başkanlarıyla Kızılcahamam'da bir araya gelecek olan Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını detaylı bir şekilde değerlendirecekleri istişare kampında yer alacak.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Şangay İşbirliği Örgütü toplantısı için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gidecek. Erdoğan, burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

İKİNCİ DURAK AZERBAYCAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan ziyaretinin ardından 5-6 Temmuz'da Azerbaycan'a gidecek. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmî Zirvesi’ne katılacak. Şuşa'da düzenlenecek zirvede Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

BİR SONRAKİ DURAK AMERİKA

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington'a gidecek. Zirve kapsamında ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere birçok liderle görüşmesi beklenen Erdoğan, önemli stratejik konuları ele alacak.

SON DURAK KIBRIS

ABD ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü sebebiyle KKTC'yi ziyaret edecek. KKTC Meclisi'nde konuşma yapacak Erdoğan'ın programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de eşlik edecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.