Cumhurbaşkanı Erdoğan UCM başsavcısını kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan UCM başsavcısını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu konuşmasının ardından, New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan’ı basına kapalı olarak kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede İsrail'in "suçlarının hesabını vermesi gerektiğini" dile getirildi.

"OLDUKÇA ÖNEMLİ MESAJLAR İÇERİYOR"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, bu kabulün oldukça önemli mesajlar içerdiğini kaydetti.

Gökçe, Karım Khan'ın Netanyahu hakkında yakalama kararı istediğinde. Netanyahu'nun "Dikkat etsin o her yere seyahat edemeyecek” diyerek tehdit ettiğini hatırlattı.

"AÇIK DESTEĞİNİ GÖSTERDİ"

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, ayrıca şunları kaydetti:

"Savcı hukuk diliyle konuşurken Netanyahu elinde silahlı güç bulunduran Başbakan olarak siyasal şiddet diliyle konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kabul ile Karım Khan'a ve kararına açık şekilde desteğini gösterdi.

Erdoğan her zaman hukukun yanında olduğunu, Rusya-Ukrayna Savaşı ve daha birçok bölgesel gelişmelerde olduğu gibi barışçıl ve insancıl politikalara devam edeceğini bu kabulle bir kez daha göstermiş oldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.