CB Erdoğan Teknofest'te konuştu! "Türkiye, artık eski Türkiye değil"

CB Erdoğan Teknofest'te konuştu! "Türkiye, artık eski Türkiye değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, T3 Vakfı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest'te katılımcılara seslendi. Erdoğan, "Türkiye, artık eski Türkiye değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda şu sözleri sarf etti: “10 Ağustos'ta Adana'ya gelmiş muhteşem bir projenin açılışını yapmıştık. Uluslararası Çukurova Havalimanı'mızıtüm bölgenin hizmetine sunmuştuk. Şimdi de Şakirpaşa'yız. TEKNOFEST Adana'ya hepiniz hoş geldiniz. Bugün Adana bir başka güzel. Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı. Burada Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olan gençleri var. Burada aşkın diliyle, barışın diliyle, bilimin diliyle konuşan yüzbinlerce gencimiz var. Bilime, araştırmaya, teknolojiye meraklı ülkemizin tüm gençlerini bir kez daha sevgiyle selamlıyorum.

"TEKNOFEST SADECE BİR BAŞLANGIÇ"

Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek. TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı önemine uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Gençlerimize öz güven aşılayan bu güzide festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tek tek teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de sizler gibi evlatları yetiştiren anne babalarımıza ediyorum. Katıldıkları yarışmalarda ödül alan takımlarımızı yürekten kutluyorum.

Bizim gönlümüzde Çukurova'nın çok ayrı bir yeri var. Torosların çocukları coğrafyamızın hilal uğruna, bekamız uğruna şehit düştüler. Bugün alnı ak huzur içinde yaşıyorsak ölümden korkmayan o aziz şehitlerimiz sayesindedir. Adana'nın verdiği şehitleri tüm şehitlerimizle rahmetle yad ediyorum.

Bugün hepimizi gurulandıran TEKNOFEST'e ulaşmak asla kolay değildi. 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

"ÖZDEMİR BAYRAKTAR ÇIĞIR AÇTI"

Özdemir Bayraktar, insansız hava araçlarında çığır açan bir isimdi. Baykar’ın bugün hayata geçirdiği pekçok projenin fikir babasıydı. Kararlıydı, azimliydi, cesurdu. Yılmadı ve yıldırmadan da yoluna devam etti. Kendi ifadesiyle durumdan, vazife çıkaran idealist bir insandı. Bugün İHA ve SİHA’larımız 50’den fazla ülkede Türk savunma sanayisini temsil ediyorsa bu başarıda çok büyük payı vardır. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar, gençler. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Sizler Türkiye’nin aydınlık yarınlarısınız. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Zorluklara aldırmadan, sabırla hedeflerinize doğru yürümekten asla vazgeçmeyin. ‘Yapamazsınız’ diyen zihni köleleştirilmiş felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın, sabır acıdır, zordur. Ama meyvesi daima tatlıdır.

"TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiyesi asla değil. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye’de yaşıyoruz. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.

Milli gelirde tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık. Nereden, nereye? Savunma sanayinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80’lere çıkardık. İHA’larda dünyanın ilk üç ülkesi arasındayız. Araştırma, geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan bin 328’e çıkardık.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.