Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin’in Tahıl Koridoru için 2 şartı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin’in Tahıl Koridoru için 2 şartı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Putin'in Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yeniden hayata geçmesi için iki özel isteği olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta yaptığı açıklamada, Putin ile yaptığı görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

PUTIN'İN İKİ İSTEĞİ VAR

Rus liderin Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yeniden hayata geçmesi için iki özel isteği olduğunu aktaran Erdoğan, bunlardan birinin Rusların tarım bankasının, Ziraat Bankası’nın SWIFT sistemine bağlanması, diğerinin de tahılları taşımada kullanılan gemilerin sigortalanması olduğunu aktardı.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in konuyla ilgili olarak SWIFT benzeri bir mekanizma ve ve sigorta konusunda çalıştığı bilgisini verdi. Erdoğan ayrıca, Putin’in şimdilik 1 milyon ton tahılı, 6 ülkeye göndermeyi kabul ettiğini söyledi.

Erdoğan, “Satışın devamı için iki şeyin hayata geçmesi lazım. Birincisi satış sonucu parayı alması gerekiyor, ikincisi de taşımada kullanılan gemilerin sigortalanması gerekiyor. Gemilerin Avrupa veya başka limanlara mal taşıyabilmesi için sigorta edilmesi şart. Yaptırımlardan dolayı İngiliz merkezli sigorta şirketi, gemilerin sigortasını yapmıyor.” dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.