Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ile Esed'e davetimiz olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin ile Esed'e davetimiz olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Sayın Putin ile Beşar Esed'e bir davetimiz olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Erdoğan, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye-Rusya-Suriye ve İran 4’lü görüşmelerinin yeniden başlatılması sürecini sormak istiyorum. Bu bağlamda “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebebimiz yok” demiştiniz. Görünürde Beşar Esad ile bir araya gelmeniz için hangi şartların yerine getirilmesi ya da ne tür gelişmelerin yaşanması gerekiyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"YENİ BİR SÜRECİN BAŞLANGICI OLABİLİR"

"Suriye ile yeni bir süreci başlatabileceğimizi Cuma günü, Cuma namazı çıkışında zaten söylemiştim. Bizim Sayın Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir. Sayın Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir. Suriye sahasında aradan geçen onca yıl herkese kalıcı çözüm mekanizmasının kurulması gerektiğini net bir şekilde göstermiştir. Altyapısı yok olmuş, halkı darmadağın hale gelmiş Suriye’nin yeniden ayağa kalkması ve istikrarsızlığın son bulması elzemdir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.