Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO'da ikili görüşmelere başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO'da ikili görüşmelere başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına başladı. Erdoğan'a dış politikada tecrübeli geniş bir heyet eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına başladı. Etkinlik NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte konakladığı otelden ayrılarak etkinlik alanına geçti. Otelin önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve pankartlarla Erdoğan çiftine sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan çifti Andrew W. Mellon Auditorium'da gerçekleştirilen NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliğine katıldı.

Etkinlikte İkinci Dünya Savaşı'ndan başlayarak NATO'nun kuruluşu, Bosna Savaşı, Kırım'ın ilhakı ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi önemli olayları konu alan video gösterimleri yapıldı. Açılış konuşmalarını ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gerçekleştirdi. Zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları, etkinliğin başlangıcında toplu fotoğraf çektirdi.

3.jpg

ERDOĞAN-ORBAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan etkinliğin ardından konakladığı otelde Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Bu görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de hazır bulundu.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için barışçıl çabalarını sürdürdüğünü vurguladı. Erdoğan uluslararası kamuoyunun bu bölgelerde barışın tesisi için gayretlerini artırması gerektiğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.