Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in NATO ile ilişkisi kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in NATO ile ilişkisi kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'in Gazze'de katliam yaparken askeri destek alması kabul edilemez. Bu konuda Türkiye gerekli adımları atacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve NATO ile ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail'in Gazze'de katliam yaparken askeri destek alması kabul edilemez. İttifakımızın temel değerlerini hiçe sayan İsrail yönetiminin NATO ile ilişkisini sürdürmesi mümkün değildir. Bu konuda Türkiye, gerekli adımları atacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde tüm devlet ve hükümet başkanlarıyla Gazze'de yaşananları görüştüğünü belirterek, İsrail'e askeri desteğin devam etmesine karşı olduklarını yineledi. Erdoğan, "İsrail'e askeri desteğin sürdürülmesi kabul edilemez. İttifakımızın temel değerlerini ayaklar altına alan İsrail yönetiminin NATO ile ilişkisini sürdürmesi kabul edilemez. Bu alanda girişimler Türkiye tarafından onaylanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

1.jpg

KISITLAMALAR KALDIRILMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Erdoğan, zirvenin başarıyla tamamlandığını ve Rusya-Ukrayna savaşı karşısında müttefikler olarak uluslararası hukuktan yana bir duruş sergilediklerini söyledi. Ukrayna bağlamında alınan kararların gözden geçirildiğini ve yeni somut adımlar üzerinde mutabık kalındığını belirtti.

Zirvenin ilk oturumunda ittifak savunmasını ilgilendiren konuların istişare edildiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi müttefiklerini savunma sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı. Türkiye'nin ittifak hareket ve misyonlarına en fazla katkı sağlayan ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Ayrıca 75 yıllık Washington anlaşması ortadayken, müttefikler arasındaki savunma sanayii ticaretindeki bazı kısıtlamaların olmaması gerektiğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.