Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekatın neden düzenlendiği unutulmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekatın neden düzenlendiği unutulmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle mesajlar verdi. Erdoğan, harekatın neden düzenlendiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törenlerde önemli mesajlar verdi. Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarına değinen Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile arasında geçen diyaloğu anlattı. Erdoğan, "Ayın 20'sinde Kıbrıs'tayız, herhalde onun gibi sataşma yapmazsın dedik. 'Düşünmüyorum' dedi" şeklinde konuştu.

Törende Kıbrıslı öğrencilere de sevindirici haberler veren Erdoğan, bu öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücretleri bakımından Türk öğrencilerle aynı esaslara tabi olacaklarını açıkladı.

1-001.jpg

İKTİDAR MUHALEFET DAYANIŞMA İÇİNDE

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. 50 yıl önce olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde olduklarını vurguladı. Milli meselelerde iktidar ve muhalefetin dayanışma içinde olduğuna dikkat çekti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın neden gerçekleştirildiğinin akılda tutulması gerektiğini belirtti. Kıbrıs adasının güneyinde, adanın tek hakimi olarak kendini gören şımarık bir zihniyetin hakim olduğunu söyledi. Rum liderlerin teröristleri anma törenlerine katıldığını ve güneydeki camilerin kundaklandığını ifade etti. Rumların, Kıbrıs Türkü ile adanın doğal kaynaklarını paylaşma niyetinde olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı'nın akla ziyan açıklamalarda bulunduğunu belirtti ve Miçotakis'e "Ayın 20'sinde Kıbrıs'tayız, herhalde onun gibi sataşma yapmazsın dedik. 'Düşünmüyorum' dedi. Düşünmüyorsan mesele yok dedik, yola devam ettik" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.