Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet otoritesi sorgulanamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet otoritesi sorgulanamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da "Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da "Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar:

"Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarıp milletin ayağına vurulan zincirleri kırma vakti gelmiştir. Uzun yıllar sonra ilk kez parlamentomuzda ve kamuoyunda oluşan müspet atmosferi çok kıymetli gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Hep söylediğimiz gibi hakikatin kıvılcımı farklı fikirlerin çarpışmasından doğar. Türk demokrasisinin ilk serbest seçimlerin yapıldığı 1950'den beri maruz kaldığı onca vesayet girişimine rağmen her seferinde ayakta tutan işte bu güçlü vasfıdır."

"ANAYASA SÜRECİNİ SONUÇLANDIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde çalışılan yeni sivil anayasa konusuna değinerek "Yeni anayasaya dair yapıcı tavrımızı ve beklentilerimizi ortaya koyduk. Kırmızı çizgiler dışındaki her şeyi görüşebiliriz. Uzun yıllar sonra ilk kez Meclis'te oluşan olumlu atmosferi kıymetli bulduğumuzu belirtmek isterim. Türkiye'nin en büyük zenginliği sandığa ve demokrasiye sahip çıkan bireylere sahip olmasıdır. Mümkün olan en geniş ve kapsayıcı mutabakatla anayasa sürecini neticeye erdireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

"DEVLET OTORİTESİNİN SORGULANMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarının devamında "Her ne olursa olun devlet otoritesinin sorgulanmasına müsaade edemeyiz. Cezasızlık duygusunun toplumda yer etmesine müsaade edemeyiz. Milletin huzuruna kastedenler yargı önünde hesap vermeli. Vicdanı yaralayan kararların önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Vatanımızın bekasına tehdit oluşturanlar bunun hesabını yargı önünde mutlaka verecektir. Vicdanı yaralayan kararların önüne geçmek için ne yapmak gerekiyorsa yapacağız. Meşru yollar varken gayri meşru yollara tevessül edenler milletin canına, malına, huzuruna kast edenler, vatanımızın bekasına tehdit oluşturanlar bu pervasızlıklarının hesabını yargı önünde mutlaka vermek zorundadır" dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.