Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce açıklamalarda bulunuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar

Dünyada artan terör tehdidine dikkat çekeceğiz. NATO'nun gayretlerinin artırılması gerektiğini altını çizeceğiz. Ukrayna'yı desteklemek için atılacak adımları konuşurken, NATO'nun savaşın tarafı olmaması gerektiğini altını çizeceğiz. Kalıcı barışa giden yolu açmak için elimizi başından beri taşın altına koyduk.

ANA GÜNDEM RUSYA-UKRAYNA

Washington'da yapacağımız istişareler NATO'nun güney bölgesine yönelik vizyonuna önemli katkılar sağlayacaktır.

75'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan NATO'nun bu yılki gündeminde ,Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ana gündem maddesi olacak, ittifakın kolektif savunma ve caydırıcı gücü ile özellikle Çin'e karşı ortaklıkların güçlendirilmesine odaklanılacak.

DESTEK HAKKINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, NATO'nun 75'inci kuruluş yıl dönümüne gelen zirvede, ittifak coğrafyasına yönelik meydan okumalar ve riskler karşısında teşkilatın, caydırıcılık ve savunma alanındaki gayretleri ile Ukrayna'daki durum ve bu ülkeye yönelik destek hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

İttifak'a yönelik temel tehditlerden terörizmle mücadele konusunda atılan adımlar da zirve gündeminde yer alacak.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

NATO'nun Asya-Pasifik bölgesindeki ortakları Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda'nın liderleri, Ukrayna Devlet Başkanı ve Avrupa Birliği temsilcileri de ilgili oturumlara katılım sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve kapsamında katılımcı bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülürken, ABD Başkanı Biden ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.