Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidecek

Irak'a kara harekatı yapılacağı iddiası gündemdeki yerini korurken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl sonra ilk kez Irak'a gidecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından ilk kez Irak'ı ziyaret edecek. Nisan ayında gerçekleşmesi planlanan ziyarette en önemli gündem konusunun güvenlik koridoru olması bekleniyor.

"ZİYARETİN ZAMANI GELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nisan ayı bitmeden Irak'ı ziyaret edeceğini aktaran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, şöyle konuştu:

"Planlama ve hazırlıklara göre ziyaret (Cumhurbaşkanı Erdoğan) nisan ayı bitmeden olacak. Cumhurbaşkanımızın en son Başbakan iken 2012 ziyaretinde ben buradaydım. Arada çok devlet ziyareti niteliğinde olmayan Ankara'da Başbakanlarla (Iraklı) görüşmeler oldu. Bu ziyaretin de (Cumhurbaşkanı Erdoğan) artık zamanı geldi ve nisan bitmeden de olacak inşallah."

ERDOĞAN "GÜVENLİK KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu yaz, Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız. Irak-Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturacağız" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.