Cumhur ortağı “en düşük emekli maaşı 20 bin olmalı” deyip, kaynak açıkladı

Cumhur ortağı “en düşük emekli maaşı 20 bin olmalı” deyip, kaynak açıkladı

En düşük emekli maaşıyla ilgili tartışmalar sürerken, en net rakamı Cumhur İttifakı ortağı teklif etti. Cumhur ortağı “en düşük emekli maaşı 20 bin TL olmalı” deyip, kaynak açıkladı.

Yılbaşının yaklaşmasıyla yeni asgari ücret ile en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranları tartışılmaya devam ediyor. İşçi ve işveren sendikaları ile emekliler beklentilerini açıklarken, en net rakamı Cumhur İttifakı ortağı teklif etti. Cumhur ortağı “en düşük emekli maaşı 20 bin TL olmalı” deyip, kaynak açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, x hesabından yaptığı videolu açıklamada en düşük emekli maaşının yılbaşında en az 20 bin TL olmasını istedi.

SÜBVANSİYON KALDIRILSIN

“Gerekli kaynağı daha önce hükümetle de vatandaşlarımızla da paylaştık” diyen Destici, “Geliri yüksek olanların kullandığı doğalgaz ve elektrikteki %70 sübvansiyon kaldırılsın, buradan elde edilecek kaynak emeklilerimize verilsin” diye ekledi.

BBP Genel Başkanı Destici, bir de video paylaşarak, en düşük emekli maaşının yılbaşında en az 20 bin TL olması konusunda gerekli duyulacak kaynakla ilgili somut tekliflerini dile getirdi.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.