Çubuk'ta başladı, ünü ilçe sınırlarını aştı

Çubuk'ta başladı, ünü ilçe sınırlarını aştı

Çubuk’ta babadan oğula geçen çorbacılık geleneğini 3 nesildir sürdüren Hayta ailesi, yaptıkları kelle paça çorbası ile adını duyurdu. Ankara çapında müşteri kitlesine ulaşan aile, başkentli vatandaşların damaklarında unutulmaz bir tat bırakıyor.

Çubuk’ta yaşayan Durmuş Hayta, dedesinden miras aldığı çorbacılık mesleğini 3 nesildir sürdürüyor. Oğlu ile beraber yaptığı kelle paça çorbası, müşterilerinin damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hayta, babasından öğrendiği kelle paça çorbasını her gün büyük bir titizlikle hazırlıyor. Ulus gazetesine konuşan Durmuş Hayta, “Kelle paça çorbası, sağlık açısından önemli bir yere sahip. O sebeple de yaz, kış fark etmeksizin müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor, her zaman ilgi odağı oluyoruz” dedi.

1-001.jpg

“HER GÜN TİTİZLİKLE HAZIRLIYORUM”

3 kuşaktır Çubuk’ta babadan oğula geçen çorbacılık geleneğini sürdüren Durmuş Hayta, “Başta kelle paça çorbası olmak üzere yıllardır Çubuk’ta çeşit çeşit çorba yapıyorum. Mesleğimi büyük bir özenle devam ettiriyorum. Babamdan kalan bu mirası ben de çocuklarıma aktardım. O nedenle çok mutluyum. Babamdan öğrendiğim kelle paça çorbasını her gün titizlikle hazırlıyorum” ifadelerini kullandı. Yaptığı çorbanın sadece kelle paça ile kısıtlı kalmadığını dile getiren Hayta, "Yaptığımız işkembe, mercimek, kelle paça ve ayak paça çorbalarının her biri ayrı bir lezzete sahip. O sebeple de biz diyoruz ki; kelle, paça ve işkembe çorbaları Çubuk'ta içilir” şeklinde konuştu.

4.jpg

TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Hayta, kolajen bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan kelle paça çorbasının hazırlanışını şu sözlerle anlattı:

“Çorbamızın hazırlıklarına bir gün önce başlıyoruz. Öncelikle kelle paçamızı haşlıyoruz. Ardından kabuğunu soyuyoruz. Temizliğini yaptıktan sonra kelle paçanın doğrama işlemini gerçekleştiriyoruz. Tüm bu aşamaların ardından ertesi gün çorbanın yapımına geçiriyoruz. Çorbanın içerisine; kemik suyu, un, yanak eti, dil ekliyoruz. Çorbamızı kendimizin biber salçası, sarımsak ve tereyağı ile hazırlamış olduğu soslarla servis ediyoruz”

3-002.jpg

MÜŞTERİLERİN VAZGEÇİLMEZİ

Hayta ailesinin hazırlamış olduğu kelle paça çorbası, yalnızca Çubuk'ta yaşayan vatandaşların değil, başkentin farklı ilçelerinden gelen müşterilerden de tam not alıyor. Hayta, müşterilerin çorbalarının lezzetinin diğer yerlerde yediklerine göre daha farklı ve güzel olduğunu dile getirdiklerini aktardı. Damak çatlatan kelle paça çorbası, Çubuk'un vazgeçilmez adreslerinden biri olmaya devam ediyor.

Sağlık açısından birçok faydası olan kelle paça çorbasının, özellikle kemik kırığına iyi geldiğini vurgulayan Durmuş Hayta, “Yaz, kış fark etmeksizin müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor, her zaman ilgi odağı oluyoruz” dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.