Çubuk yeni projelerle 'Türkiye Yüzyılı'na hazır

Çubuk yeni projelerle 'Türkiye Yüzyılı'na hazır

Ak Parti Çubuk İlçe Teşkilatı tarafından ‘Vatandaş Buluşması’ gerçekleştirildi. Programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk’un ‘Türkiye Yüzyılı’na yeni projelerle hazır olduğunu söyledi.

Çubuk Tebessüm Düğün ve Konferans Salonu’nda Ak Parti Çubuk İlçe Teşkilatı tarafından ‘Vatandaş Buluşması’ gerçekleştirildi. Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ‘Vatandaş Buluşması’ programında yaptığı açıklamada Çubuk Belediyesi’ne yapılan yatırımlara değinerek 2023 yılı projelerini aktardı. Programa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise vatandaşlara hitap ederek Çubuk ilçesi ile ilgili çalışmalara, projelere, desteklere ve ülke gündemine ilişkin konulara değindi.

321485158-505116918118645-579530569695341713-n.jpg

Baki Demirbaş, “Vatandaş Buluşması” programında yaptığı açıklamada Çubuk Belediyesi’nde dört yıllık süreçte 20000 metrekarelik alana buzlu spor kompleksi ve yüzme havuzu, semt sahaları, mahalle parkları ve çocuk oyunları, 1600 metre uzunluğunda bisiklet yolunu da içinde bulunduran Çubuk Millet Bahçesi’nin 52000 metrekare alanda inşaatının tamamlandığını ve yakın zamanda hizmete gireceğini açıkladı. Yaklaşık 1000 kişi kapasiteli çok amaçlı kapalı spor salonunun ihalesinin, yer tesliminin yapıldığını söyledi.

baki.jpg

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARA VE KADINLARA DESTEK ÇUBUK’TAN

Çubuk Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kurulduğunu açıklayan Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü kurarak, 25 branşta 2500 çocuğa spor eğitimi verdiklerini söyledi. Ayrıca Aile Destek Merkezi ile Çubuk Belediyesi’nin Çubuk ilçesindeki dezavantajlı kadınlara yönelik yürüttükleri ortak projeler ile kadın kooperatifine destek verdiklerinin altını çizen Demirbaş, çubuklu kadınların ekonomiye katkı vermelerini ve istihdamlarını sağlamak için çalıştıklarını vurguladı.

321805385-1509638989528720-4604594171919932937-n.jpg

ÇUBUK’TA NE YAPILDI, NE YAPILACAK?

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, istihdam sorununu en aza İndirebilmek için Yazır Sanayi bölgesinde yatırımcıları Çubuk Belediyesine davet ettiklerini söyledi. Demirbaş, “Bu bölgede ilk etapta otomotiv sektöründe hizmet veren üç fabrika hizmete girdi ve ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısının da destek ve katkılarıyla Mal Türkiye AŞ'nin Test ve ARGE merkezi hizmete girdi. Yapılan bu çalışmalarla yaklaşık 1000 kişilik bir istihdamın olacağını düşünüyorum. Öte yandan Çubuk Belediyesi tarihinde ilk defa kendi bütçesiyle 50 bin tonluk bir asfalt serimini de devam ettiriyoruz. Çubuk ilçesinde üreticiye destek vermek amacıyla sera projeleri de hayata geçirildi. Bu proje ile üreticiye her yıl bir milyonun üzerinde yüzde 100 hibeli fide desteği veriliyor. Yine Tarım Orman Bakanlığı’nın desteğiyle çeşitli tohum yardımlarıyla da çiftçiye destek sağlanıyor. Yaklaşık 390 milyona ihale edilen 500 konutluk Sünlü TOKİ konutlar inşaatları başladı. Bunların dışında sokak hayvanları için de klinik oluşturduk. 2023 yılındaki hedeflerimiz ise Çubuk’ta yöresel ürünler pazarı, kültür merkezi, Kurban Depe nikâh salonu, kent meydanı, sanat atölyesi gibi çeşitli projeleri hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşın katıldığı programda Başkan Demirbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 'Türkiye Yüzyılı’na Çubuk’un yeni projelerle hazır olduğu mesajını verdi.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum