Çorumlu üretici mobil kümes sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza attı!
Çorumlu üretici, tavuklarını yaylada gezdirerek elde ettiği kaliteli yumurtalarıyla dikkatleri üzerine çekti.
Çorum'un Ortaköy ilçesinin Aşdağul beldesinde mobil kümes sistemi kurarak yayla tavukçuluğu yapan Yücel Uzuncaköse, yenilikçi üretim yöntemiyle TRT Belgesel'in "Anadolu İnsanı" programına konuk oldu. Mayıs ayında çekimleri yapılan ve geçtiğimiz günlerde yayına giren belgesel, Uzuncaköse’nin bu sıra dışı yöntemini ve başarı hikayesini ekranlara taşıdı. Çorum’daki bu yerel üretici, sisteminin detaylarını ve yumurta üretimi aşamalarını izleyicilerle paylaştı.
MOBİL KÜMES SİSTEMİ İLE YUMURTA ÜRETİMİNDE DEVRİM
Yücel Uzuncaköse, Çorum’un Ortaköy ilçesinde kurduğu mobil kümes sistemiyle tavuklarını yaylada gezdiriyor. Üç yıldır her yaz, tavuklarını Aşdağul beldesindeki Taşlığındere mevkisine götüren Uzuncaköse, "En iyisini yapmak istedik ve gördük ki bu işte en kalitelisini yapmanın yolu yayladan geçiyor. Çünkü yaylada hiçbir yabani ilaç, gübre, kimyasal yok" diyerek, doğal üretimin önemini vurguladı.
YAYLA YUMURTASI, ÇEVRE İLLERDE DE TALEP GÖRÜYOR
Uzuncaköse’nin yayla yumurtası markası, sadece Çorum’da değil, Ankara, Samsun ve çevre illerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı köylerinden de talep görmeye başladı. Bu benzersiz sistemle üretilen yumurtaların rağbet görmesi, tavuk sayısını ve müşteri kitlesini artırmış durumda. Uzuncaköse, doğal ve sağlıklı yumurtaların üretim aşamalarını, yeni üreticilere de anlatmayı, onlara bu yenilikçi yöntemi paylaşmayı amaçladığını belirtti. Bu konuda yardımlaşmaya ve paylaşmaya açık olduğunu belirten Uzuncaköse, gezgin kümes tavukçuluğu metodunun ülke çapında yayılmasını en büyük hayali olarak gördüğünü ifade etti.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.