Çocuğu olanları ilgilendiriyor: Vergi indirimi ve uygun kredi geliyor

Çocuğu olanları ilgilendiriyor: Vergi indirimi ve uygun kredi geliyor

Dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar için harekete geçildi. Üç bakanlığın ortak yürüttüğü çalışmaya göre, 3 çocuğu olanlara vergi indirimi sağlanacak ve uygun kredi verilecek.

Türkiye'de dar gelirli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla önemli adımlar atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında sosyal yardımlar tek çatı altında toplanacak.

Yapılan açıklamalara göre, sosyal yardım kriterleri netleştirilerek herhangi bir kurum tarafından esnetilmeyecek. Bu çerçevede, hane halkı geliri ve mülk sahipliği gibi detaylı kriterler belirlenerek sosyal yardım alanında şeffaflık ve adil bir dağılım sağlanacak.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI ÖN PLANA ÇIKACAK

Türkiye gazetesinin haberine göre, özellikle asıl yardıma muhtaç olan vatandaşların hak ettikleri desteği alabilmesi için yeni bir yapılanma oluşturulacak. Böylece bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı yapılmaksızın bütün vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların önüne geçilecek. Sosyal yardımda hakkaniyet gözetilecek, sosyal devlet anlayışı ön plana çıkacak.

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu aileye vergi indirimi gibi ek destekler sağlanacak ve mevcut desteklerin oranı artırılacak. Uygulama ile birçok yerden aynı anda ihtiyaç fazlası alınan yardımların da önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.