Cinsel istismar var mı? Bakanlık, 8 yaşındaki çocukla ilgili takipsizlik kararına itiraz etti

Cinsel istismar var mı? Bakanlık, 8 yaşındaki çocukla ilgili takipsizlik kararına itiraz etti

7 Ocak 2024 tarihinde evinin önünde ipte asılı halde bulunan ve cinsel istismara uğradığı iddia edilen 8 yaşındaki çocukla ilgili takipsizlik kararına Bakanlıktan itiraz etti

Edinilen bilgiye göre, ipte asılı bulunmasının ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Ş.S. ile ilgili soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine bakanlık avukatları, takipsizlik kararının kaldırılması ve soruşturmaya devam edilmesi talebiyle itirazda bulundu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığından, 9 Ocak 2024'te olaya ilişkin yapılan açıklamada, 7 Ocak 2024 tarihinde Kozluk ilçesinde meydana gelen olayla ilgili şunlar yer aldı:

"Evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilmektedir. Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup, bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir."

Başsavcılık takipsizlik kararı vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.