Çin'de büyük felaket! Can kaybı arttı

Çin'de büyük felaket! Can kaybı arttı

Çin'in güneyinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Guangdong eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükseldi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Guangdong eyaletinin Meycou ilinde, Songyüen Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen sellerde Pingyüen ilçesinde 38 kişi yaşamını yitirdi. Daha önce Meyşian ilçesinde 4, Ciaoling ilçesinde 5 kişinin öldüğü açıklanmıştı. Buna göre, Meycou'daki toplam can kaybı 47'ye yükseldi.

365 KİLOMETRE YOL ZARAR GÖRDÜ

Hafta boyunca devam eden şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymaları, bölgede büyük maddi hasara neden oldu. Songyüen Nehri boyunca yüzlerce köprü yıkıldı, 365 kilometre yol zarar gördü ve geniş tarım alanları su altında kaldı.

Çin'in güneyinde geçen hafta Fucien ve Guicou eyaletleri ile Guangşi Cuang Özerk Bölgesi de yoğun yağışların yol açtığı sellerle büyük mücadele etmişti.

METEOROLOJİDEN UYARI GELDİ

Öte yandan, Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin güneyindeki Guicou, iç kesimlerindeki Hınan ve Anhui ile doğusundaki Ciangsu eyaleti için de yoğun yağış ve sel uyarısında bulundu.

Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.