Cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı! Partisinden istifa etti...

Cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı! Partisinden istifa etti...

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in kadın cinayetlerine yönelik sözleri tepki çekti. Aydemir, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir'in İzmir'in Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında yaptığı konuşma, sosyal medyada büyük tepki topladı ve disiplin sürecine neden oldu. Aydemir, kadın cinayetleri üzerine yaptığı konuşmasında, "Hanımlarımızı ve kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir'in partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

İSTİFASINI DUYURDU

Olayın üzerine Latif Aydemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydemir, konuşmasının yanlış anlaşıldığını ve amacının çarpıtıldığını savunarak, şunları ifade etti:

"Üç kızım ve üyeliğim bulunan parti, dernek, yardım kuruluşları aracılığıyla, kadının toplumda daha fazla yer alması ve güçlenmesi için mücadele ettim. Konuşmamda vurgulamak istediğim temel nokta, şiddet ve cinayetlerin önlenebilmesi için ölüm olayları ve bu olaylara neden olan zihniyetin sorgulanması gerektiğiydi. Kadınları tenzih ederek yaptığım açıklamada, asıl dikkat çekmek istediğim konu, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanmasının yarattığı mağduriyetlerdi. Yanlış anlaşılan ifadelerimden dolayı kamuoyundan özür dilerim ve 2002 yılından bu yana farklı kademelerde görev yaptığım Adalet ve Kalkınma Partisi'nden, partime zarar vermemek adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.