CHP'li Çiğli Belediyesi'nde akraba zamları ve SGK borçları skandalı!

CHP'li Çiğli Belediyesi'nde akraba zamları ve SGK borçları skandalı!

CHP belediyelerinde ortaya çıkan akraba atamalarına ilişkin çarpıcı bir örnek, İzmir'in Çiğli ilçesinde ortaya çıktı. İşçi kıyımlarıyla gündeme gelen belediyede, başkanın baldızının sekreter, eniştesinin ise danışman olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Sadece akraba atamalarıyla sınırlı kalmayan skandalda, belediyenin eski başkanı Selim Utku Gümrükçü döneminde başlayan ve 200 milyon lirayı aşan borçlar da ortaya çıktı. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre; İşçilerin SGK primlerinin dahi ödenmediği belirtildi.

DİSK YÖNETİCİLERİNDEN DE SKANDAL İDDİALARI

Konuya ilişkin olarak, belediye önünde eylem yapan işçiler, DİSK yöneticilerinin de skandal bir şekilde hareket ettiğini iddia etti. İşçileri tehdit eden yöneticilerin, yakınlarını belediyede işe yerleştirdiği öne sürüldü.

İŞÇİLERDEN ÇARPICI İTİRAFLAR

Eylemde konuşan bir işçi, "Belediyenin borçlarını geçmiş dönemdeki yöneticilerle görüştüğümüzde öğreniyoruz. 5 yıldır SGK prim borçları ödenmiyor. Bizi işten çıkarmakla belediyeyi zarara uğratıyorlar. Çünkü ihbar tazminatları ile binlerce lira ödeneceği söyleniyor" dedi.

CHP GENEL MERKEZİ'NDEN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YOK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in akraba atamalarına karşı olduğu açıklamalarına rağmen, Çiğli Belediyesi'ndeki bu durum, parti içinde yeni tartışmalara neden oldu. CHP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.