CHP'li belediyeler SGK borçları için yapılandırma isteyecek

CHP'li belediyeler SGK borçları için yapılandırma isteyecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Sosyal Demokrat Belediyecilik Konseyi toplantısında, SGK prim borçları gündeme alındı. Toplantıda, bu borçların faizsiz ve uzun vadeli yapılandırılması için bakanlıklarla görüşülmesi kararlaştırıldı.

CHP’li büyükşehir belediye başkanları önceki gün Ankara’da bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yönetiminde gerçekleşen toplantıda belediyelerinin eşgüdümlü çalışmaları için yapılabilecekler ele alındı.

Aydınlık Gazeresi'nin aktardığına göre toplantıda hükümetin tahsil için düğmeye bastığı CHP’li belediyelerin SGK’ya olan prim borçları meselesi öne çıktı. SGK borçlarının tahsilinin belediyeleri ekonomik anlamda çok zorlayacağı değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi. Ekonomik şartlar nedeniyle bazı belediyelerin maaş ödemesinde bile zorlandığı aktarıldı. Belediyelerin işleyişini bozmadan yapılabilecekler belirlendi. Borç faizlerinin silinerek vadeli yapılandırma talep edilmesine karar verildi.

BAKANLIKLARLA GÖRÜŞME YAPILACAK

Bazı belediye başkanları AK Partili belediyelerin sık başvurduğunu öne sürerek arazi ya da diğer alacaklar karşılığı mahsuplaşma yöntemini de önerdi. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la görüşülmesi kararlaştırıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la konu üzerine bir araya gelmesi önerildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.