CHP'li belediye başkanı dolandırıcıların oyununa geldi!

CHP'li belediye başkanı dolandırıcıların oyununa geldi!

Dolandırıcıların yeni kurbanı CHP Manisa Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu oldu. CHP'li Öküzcüoğlu'nun vatandaşlara mesaj attığı numarasını hacleyen dolandırıcılar, vatandaşlara sahte linkli mesaj göndererek ağına düşürdü.

Dolandırıcılar, vatandaşların telefonlarına güven artırıcı mesajlar gönderip, içerdikleri linklere tıklamalarını sağlamak için Binance gibi kripto para platformlarının isimlerini kullanıyor. Son zamanlarda ise bu yöntemi kullanarak CHP Manisa Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun vatandaşlara mesaj gönderdiği numarayı hacklediler.

Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in haberine göre, Öküzcüoğlu’nun numarasından gönderilen sahte mesajlarda, "Sayın BN-TR kullanıcısı, Varlık Politikamız gereği MASAK tarafından varlıklarınız geçici olarak kısıtlanmıştır. Aktivasyon için: hyp. Ae/activation-team B001" ifadesi yer alıyor. Bu şekilde, vatandaşların linke tıklayıp dolandırılmaları amaçlanıyor.

Binance, kullanıcılarını uyarmak amacıyla bir açıklama yaparak, bu tür mesajların kendilerinden gelmediğini vurguladı ve dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunmasını, şüpheli durumların yetkililere bildirilmesini tavsiye etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.