CHP’de Kılıçdaroğlu etkisi: Tüzük sunumu yapılacak

CHP’de Kılıçdaroğlu etkisi: Tüzük sunumu yapılacak

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partideki etkisi devam ediyor. Tüzük Kurultayı için hazırlanan taslak metnin, mevcut Genel Başkan Özgür Özel tarafından Kılıçdaroğlu'na sunulacağı öğrenildi.

CHP'de 4-9 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesinde, parti içi dengeler yeniden şekilleniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından genel başkanlık servisinin dağıtıldığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti yönetiminde yoğunlaştığı görülüyor.

GÖLGE LİDERİ TARTIŞMALARI

Genel başkanlığı devrettikten sonra Ankara'da bir ofiste çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, partideki ağırlığını sürdürmeye devam ediyor. Bu durum, Kılıçdaroğlu'nun adeta bir "gölge lider" haline geldiği yorumlarına yol gösteriyor.

TÜZÜK TASLAĞINDA KILIÇDAROĞLU ONAYI

Tüzük Kurultayı için hazırlanan ilk taslak metin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Kılıçdaroğlu'na sunulacağı bilgisi kulislere yansıdı. Bu iddia, Kılıçdaroğlu'nun partisinin etkisinin devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

UZLAŞI ARAYIŞI

Tüzük komisyonu üyeleri, taslağın henüz kesinleşmediğini ve değişikliklere açık olduğunu belirtiyor. Komisyon, pazartesi günü tekrar toplanacak ve il başkanlarının görüşleri alınacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.