CHP kurultayında büyük sitem: Mansur Yavaş sert çıktı

CHP kurultayında büyük sitem: Mansur Yavaş sert çıktı

CHP’nin tüzük kurultayında sahneye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş, parti yönetimine sitem dolu sözler etti. Yavaş, “Diğer belediye başkanı hazırlıklı gelmiş, bize bir saat önce konuşacaksınız deniyor” dedi. Yavaş’a İmamoğlu’ndan jet hızında yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine konuşma yapacağının sadece bir saat önce haber verildiğini belirterek parti yöneticilerine rahatsızlığını ifade etti. Bu durumun, kendisini hazırlıksız yakaladığını ve Türkiye'nin sorunlarına değinme fırsatını kaçırdığını vurguladı. Ekrem İmamoğlu’na günler öncesinden haber verildiğini belirten Yavaş, “Fitne ateşine odun atmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

mansur-yavas-1.jpg

BAŞKANLAR ARASINDA AYRIMCILIK MI VAR?

Kendisine yalnızca bir saat önceden haber verildiğini ifade eden ancak Ekrem İmamoğlu’nun hazırlıklı gelmesinden şikayetçi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sadece iki belediye başkanının konuşturulmasını da eleştirdi. CHP'nin 14 büyükşehir belediye başkanı olduğunu hatırlatan Yavaş, bu durumun "Ekrem mi, Mansur mu?" tartışmalarını körüklediğini belirtti.

mansur-yavas-3.jpg

KURUMSAL YAKLAŞIM ÇAĞRISI

Yavaş, konuşmasında CHP'nin kurumsal bir parti olduğunu vurgulayarak, tüm belediye başkanlarının görüşlerini açıklaması gerektiğini savundu. Kısa bir süre kürsüden seslenen Yavaş, bu yaklaşımın parti içi demokrasi ve eşitlik açısından önemli olduğunu ima etti.

mansur-yavas-4.jpg

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMA GELDİ

Kurultay kürsüsünden sitem eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sözlerine Ekrem İmamoğlu’ndan jet hızında yanıt geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kol kola çıktığı sahnede Yavaş’a yanıt veren İmamoğlu, “Senin rahatsız olacağını bilsem ya da duysam, konuşmamı yere atar, konuşmam yerimde otururum. Hiç endişen olmasın” diye söyledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.