ChatGPT-5 ile yeni bir dönem başlıyor: 'Doktora' düzeyinde eğitim

ChatGPT-5 ile yeni bir dönem başlıyor: 'Doktora' düzeyinde eğitim

OpenAI, yeni nesil yapay zeka modeli ChatGPT-5 ile eğitimde devrim yaratmaya hazırlanıyor. Doktora düzeyinde eğitim verebilecek kapasitedeki bu model, profesörlerin yerini alabilir.

OpenAI'nin Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, yeni yapay zeka modeli ChatGPT-5'in ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Murati, ChatGPT-5'in kullanıma açılmasının beklenenden uzun süreceğini belirtti ve yeni modelin doktora düzeyinde eğitim verebilecek kapasiteye sahip olacağını vurguladı.

haber1-001.jpg

BU YIL ÇIKMASI BEKLENİYORDU

OpenAI'nın yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, hızlı gelişimiyle dikkat çekiyor. En yeni dil modeli ChatGPT-5'in bu yıl içinde çıkması beklenirken, OpenAI Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati, Dartmouth Engineering ile gerçekleştirdiği röportajda bu sürecin biraz daha zaman alacağını açıkladı.

Murati, GPT-4'ten GPT-5'e geçişi lise çağından üniversite çağına geçişe benzeterek, yapay zeka sistemlerinin gelişim sürecini şöyle değerlendirdi:

"Gelişim yörüngesine bakarsanız, GPT-3 gibi sistemler belki de yürümeye başlayan çocuk seviyesinde zekaya sahipti. GPT-4 ise daha çok akıllı bir lise öğrencisi zekasına benziyordu. Önümüzdeki birkaç yıl içinde belirli görevler için doktora düzeyinde zekaya bakacağız. Her şey oldukça hızlı değişiyor ve gelişiyor"

haber2-001.jpg

2026'YI BULABİLİR

İddialara göre; ChatGPT-5'in 2023 sonunda veya 2024 yazında tanıtılması bekleniyordu. Ancak Murati, GPT-5'in kullanıma açılmasına hala bir buçuk yıl olduğunu belirterek, 2025'in sonları veya 2026'nın başlarını işaret etti.

haber3.jpg

GÖREVLERİ SINIRLI OLACAK

ChatGPT-5'in doktora sınavlarını geçmesi, profesörlerin yerini alabileceği yönündeki spekülasyonları güçlendirirken, Microsoft CTO'su Kevin Scott'ın doktora sınavlarını geçen yeni nesil yapay zeka sistemleriyle ilgili yorumlarına benzer şekilde Murati de GPT-5'in gelişmiş hafıza ve muhakeme yeteneklerini vurguladı. Ancak, belirtilen doktora seviyesindeki bilgi haznesi yalnızca belirli görevlerle sınırlı olacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.